"Η έναρξη λειτουργίας των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε., στην Άσπρη Άμμο και στον Άγιο Ανδρέα, σφίγγει περισσότερο τη θηλιά γύρω απ' το λαιμό των πολιτών του νομού Καβάλας", επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Επίσης επισημαίνει: 

 

Δυστυχώς, ο ολοκληρωμένος διαγωνισμός για ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ο οποίος έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο αυτοκινητόδρομο εφαρμογής την Εγνατία Οδό, ακυρώθηκε.

 

Αντ’ αυτού προχώρησε ο σχεδιασμός των παραχωρησιούχων και ο σχεδιασμός των θεσμών:  να πληρώνουν οι πολίτες της Β. Ελλάδας στην Εγνατία, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, τα ίδια και μεγαλύτερα διόδια από τους αυτοκινητόδρομους που χρηματοδότησαν οι παραχωρησιούχοι.

 

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκδοθεί ΚΥΑ η οποία θα απαλάσσει από την πληρωμή όλων των διοδίων που βρίσκονται εντός του δήμου μόνιμης κατοικίας ή εργασίας των πολιτών.

 

Άλλωστε, κάτι τέτοιο ίσχυσε για πρώτη φορά το 2019, με την απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού και της Κοινότητας Βαρνάβα, απ' όλα τα πλευρικά και μετωπικά διόδια της περιοχής.

 

Σήμερα, με την ενεργειακή κρίση παρούσα, η ανάγκη άμεσης κυβερνητικής παρέμβασης είναι επιβεβλημένη.

 

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του συστήματος αναλογικής χρέωσης, στην νομοθέτηση απαλλαγής χρέωσης διοδίων για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζόμενους στους Δήμους που βρίσκονται τα διόδια και να μειωθεί το ύψος αντιτίμου σε όλα τα διόδια της Οδού, μέχρι την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος.

 

Δυστυχώς, με τον κ. Καραμανλή στο τιμόνι του Υπ. Μεταφορών, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση όλων των στοχεύσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα ήταν προς όφελος των πολιτών.

 

(δελτίο Τύπου)