Το Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης  πραγματοποίησε άλλη μια κινητικότητα στα πλαίσια του Erasmus+ KA1, με τίτλο «Το Σχολείο που Θέλουμε» και με κωδικό αριθμό  2020-1-EL01-KA01-078618.

 

Το δομημένο σεμινάριο που παρακολούθησαν είχε θέμα «Διαχείριση Συγκρούσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Πρόληψη του Εκφοβισμού» και πάροχος ήταν ο οργανισμός Europass - Teacher Academy, στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

 

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν οι συμμετέχοντες να διερευνήσουν τις πτυχές των συγκρούσεων και να μάθουν στρατηγικές που θα ενθαρρύνουν την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητες.

 

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έκαναν χαρτογράφηση των συγκρούσεων και απέκτησαν εργαλεία για την ενθάρρυνση της ενσυναίσθησης και του συναισθηματικού γραμματισμού.

 

To Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

 

Με αυτή τη δραστηριότητα κινητικότητας ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Erasmus+  που σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις κοινωνίας με στόχο την βελτίωση της σχολικής κοινότητας και της συνεχούς αύξησης της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρεται στους μαθητές του 1οΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

(δελτίο Τύπου)