Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εντάχθηκε το έργο της ανακαίνισης του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ.

 

Το έργο αφορά στην ενεργειακή και συνολική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος.

 

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν και στις 29 Αυγούστου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το Πρακτικό που ορίζει τον εν δυνάμει μειοδότη ανάδοχο.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου Καβάλας απαιτείται διάστημα πάνω από δυο μήνα για τις οριστικές εγκρίσεις.

 

Σε κοντέινερ τα μαθήματα για όσο διαρκούν οι εργασίες

 

Για το διάστημα των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα, προβλέφθηκε το μεν Λύκειο να λειτουργήσει σε 5 σχολικές αίθουσες-κοντέινερς στο σχολείο της Λυδίας, το δε Γυμνάσιο σε όμοια κοντέινερς στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα.

 

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες υποδομής, πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν τα ειδικά κοντέινερς, για τα οποία θα χρειαστεί μόνον η ρευματοδότησή τους.

 

Υπολογίζεται ότι τα κοντέινερς θα έχουν εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και όταν πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου, τότε οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους σ’ αυτά.

 

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου ανακαίνισης του σχολείου υποχρεωτικά είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οπότε ολοκληρώνεται και το τρέχον ΕΣΠΑ".