Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τον διορισμό δύο νέων ιατροδικαστών στην Κομοτηνή, οι οποίοι θα εξυπηρετούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 35827οικ./19.07.2022 απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ’ 1787/29.7.2022, διορίζονται δυο νέοι ιατροδικαστές στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας.

 

Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, όχι μόνο των κατοίκων της πόλης της Καβάλας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας, καθώς η εξυπηρέτηση τους θα είναι αμεσότερη και ταχύτερη.

 

Το γεγονός πως μέχρι πρότινος τις Ιατροδικαστές Υπηρεσίες της περιοχής μας στελέχωνε μόλις ένας ιατροδικαστής, προκαλούσε πολλά προβλήματα στην έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς ήταν αδύνατο η Υπηρεσία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον τεράστιο όγκο εργασίας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα αίτημα που μετέφερα πάγια στις επιμέρους συναντήσεις μου με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

 

Με την απόφαση αυτή δίνεται οριστική λύση σε ένα μακροχρόνιο ζήτημα που, καθιστούσε την εξυπηρέτηση των πολιτών αρκετά χρονοβόρα και κατ’ επέκταση δαπανηρή.

 

Οι προσπάθειες μου για την περαίτερω ενίσχυση της σχετικής υπηρεσίας στο ΓΝ Καβάλας συνεχίζονται.»

 

(δελτίο τύπου Γιάννη Πασχαλίδη)