ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Για το Ζλάντογκραντ της Βουλγαρίας, αδελφοποιημένο δήμο με το δήμο Νέστου, αναχώρησαν το πρωί ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης με τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη Νίκο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ζλάντογκραντ προκειμένου να παραστούν στις γιορτές αναβίωσης της παλιάς αγοράς στην παλιά πόλη που διεξάγονται κάθε χρόνο. Με τη λήξη των εκδηλώσεων παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της αντιπροσωπείας του Δήμου Νέστου υπό τη συνοδεία παραδοσιακής ζωντανής μουσικής. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως μεταξύ των μουσικών γκάϊντας ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος του Ζλάντογκραντ.

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Δεύτερη μέρα της επίσκεψής τους στη Βουλγαρία και ο Δήμαρχος Νέστου με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο του Μαντάν στο γραφείο του ύστερα από αλλεπάλληλες προσκλήσεις του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δήμος Μαντάν είναι ο αδελφοποιημένος δήμος με τον πρώην Δήμο Κεραμωτής. Ο Δήμαρχος Νέστου θέλοντας να αναθερμάνει τις σχέσεις των δύο Δήμων είχε δίωρη συνάντηση με το Δήμαρχο του Μαντάν όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για θέματα και τομείς μελλοντικής τους συνεργασίας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος του Μαντάν αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Δήμου Νέστου για την τιμή ν'ανταποκριθούν στο κάλεσμά του τους ξενάγησε στην πόλη του και στα υπό εξέλιξη έργα του Δήμου.Το μεσημέρι επέστρεψαν στο Δήμο Νέστου.

 

Το απόγευμα ο κ. Τσομπανόπουλος παρέστη στον εσπερινό του παρεκκλησίου της Σύλληψης Ιωάννου του Προδρόμου στο Αγίασμα ύστερα από πρόσκληση του ιερέα και του προέδρου του χωριού. Στη συνέχεια με τον αντιδήμαρχο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γ. τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Αργυρέλη Ελένη και Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες κ. Μαρκόπουλο και Παπαδόπουλο συμμετείχαν στη λαϊκή βραδιά που οργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάσματος

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Εκπροσώπους της ΕΤΒΑ δέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την ύδρευση της ΒΙ.ΠΕ. Του κατέθεσαν ακόμη το αίτημα για μείωση της τιμής του νερού προκειμένου να αποτελέσει κίνητρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στην περιοχή. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε να δει το θέμα σε συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ τις επόμενες μέρες.

 

Το απόγευμα συνάντησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τους εκπροσώπους όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. Σκοπός της συνάντησής τους ήταν να τους ζητηθεί η κατάθεση υλικού προκειμένου ο Δήμος να εκπονήσει και να εκδώσει Λεύκωμα με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Ένα βιβλίο, σημείο αναφοράς πολιτισμού του Δήμου μας για κάθε δημότη και επισκέπτη.Η έκδοσή του θα χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένο πρόγραμμα.Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στις εργασίες αποκατάστασης και ευπρεπισμού που βρίσκονται υπό εξέλιξη στο Δημοτικό Θέατρο και στο νέο κανονισμό παραχώρησης της αίθουσας προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον εικόνες που αντίκρισε η δημοτική αρχή κατά την παραλαβή του χώρου. Εικόνες που μόνο πολιτισμό δεν εξέπεμπαν.Αναφέρθηκε ακόμη και στις επιχορηγήσεις που τους δίδονται ότι θα περιοριστούν λόγω της οικονομικής στενότητας των ταμείων του Δήμου. Τον λόγο αργότερα πήρε η δημοτική σύμβουλος κ. Ψυλλίδου Ελένη, υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου, η οποία τους ζήτησε τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις καθώς και την εθελοντική τους συμμετοχή στο κοινωνικό πολυκατάστημα.του Δήμου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:

Επιχειρηματίας από τη Βουλγαρία που δραστηριοποιείται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε το Δήμαρχο στο γραφείο του προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή των ΚΑΑΥ Κεραμωτής. Μεταξύ άλλων του γνωστοποιήθηκε από το Δήμαρχο πως το επόμενο διάστημα η Αναπτυξιακή Νέστου θα κοινοποιήσει διακήρυξη παραχώρησης προς ενοικίαση οικοπέδων στην Κεραμωτή.

 

 Ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφο προς τον μελετητή κ. Αναξαγόρα Ελένα σύμφωνα με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τη στατική επάρκεια των κτηρίων των σχολείων Γραβούνας και Πέρνης για να πάρει την έγγραφη απάντηση του μελετητή που χαρακτηρίζει τα κτήρια << επικίνδυνα>> από στατικής άποψης όχι όμως ετοιμόρροπα. Επομένως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν απαιτείται επιβολή μέτρων ασφαλείας ( εκκένωση, αχρησία, κ.τ.λ.) έως την άρση της επικινδυνότητας των κτηρίων. Το προαναφερθέν έγγραφο κοινοποιήθηκε από το Δήμαρχο Νέστου στον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο καθώς και στον Διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Κουράκο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : Τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου ώστε να συζητήσουν θέματα που αφορούν το Δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της ιεράς μητροπόλεως ενώ το βράδυ παρέστη στον εσπερινό του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Γέροντα συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους έργων και καθαριότητας κυρίους Παπαθεοδώρου και Αργυράκη.

 

Από σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση λαμπτήρων Led στις κολόνες φωτισμού των δρόμων της Χρυσούπολης από τη διασταύρωση Καβάλας Ξάνθης, όλη την οδό Βενιζέλου ( κεντρικός δρόμος) μέχρι το συντριβάνι της κυκλικής πορείας καθώς και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό να αλλαχτούν άμεσα και οι υπόλοιπο της πόλης.. Πρόκειται για μια παρέμβαση που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για το Δήμο.