Την ψυχρή λίμνη που βρέθηκε και διέσχισε το βόρειο Αιγαίο το βράδυ της Κυριακής κατέγραψε το meteo Kav.

 

 

Πρωταγωνιστής αυτής της φάσης στην περιοχή μας ήταν το νησί της Θάσου με τους δύο πυρήνες καταιγίδες που δημιουργήθηκαν, ο πρώτος κοντά στα μεσάνυχτα και ο δεύτερος λίγο αργότερα δίνοντας κατά τόπους αξιόλογα ύψη βροχόπτωσης καθώς και πρόσκαιρα ιδιαίτερα έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα η οποία και ήταν ορατή από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

 

Μάλιστα κατά την διάρκεια του 2ου πυρήνα ο ανιχνευτής μας από ένα μέσο όρο συχνότητας 15-25 αστραπών το λεπτό εκτοξεύθηκε στιγμιαία (!) στις 400 αστραπές το λεπτό.

 

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με ιδιωτικούς μετεωρολογικούς σταθμούς στην περιοχή της Θάσου τα ύψη βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της νύχτας κυμάνθηκαν από 15 έως 30 χιλιοστά με τα μεγαλύτερα ύψη (30+mm) να σημειώνονται στο Α-ΒΑ τμήμα (Σκάλα Ποταμιάς) ωστόσο βροχόπτωση σημειώθηκε και στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Τα φαινόμενα γρήγορα περιοριστήκαν σε σημεία του ΒΑ Αιγαίου καθώς και στο Θρακικό αφού η λίμνη αργά αλλά σταθερά κινήθηκε ανατολικότερα.

 

Τέλος τοπικά και πρόσκαιρα εκδηλώθηκαν ολιγόλεπτες μπόρες κατά την διάρκεια της νύχτας και σε τμήματα του Νομού Καβάλας, κυρίως στα ανατολικά, οριακά μέχρι και την πόλη τα ξημερώματα.

 

Κλείνοντας χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ως ένα βαθμό ο εντυπωσιακός ρυθμός των αστραπών στην Θάσο (Λιμένας) καθώς και η οπτική από την κάμερα μας στην Νέα Πέραμο κοιτώντας προς την Θάσο και το Βόρειο Αιγαίο.