Επιστροφή της αστάθειας στην περιοχή μας που αρχικά μέχρι το Σάββατο θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα ο οποίος στην συνέχεια φαίνεται ότι θα γενικευθεί και ενταθεί.

 

Σύμφωνα με το meteokav.gr σήμερα Πέμπτη (11/8), σταδιακά προς τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξάνονται ενώ κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχών-μπόρας.

 

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

 

1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά τμήματα του νομού (στα βορειότερα ορεινά πολύ υψηλή πιθανότητα)

 

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα βορειότερα πεδινά τμήματα του νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε κάποιον ορεινό όγκο.

 

3) Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

 

Προσέγγιση των επόμενων ημερών μία γενική εικόνα:

 

Συνοπτικά, την Παρασκευή αναμένεται πάλι τοπική αστάθεια με τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα  με έμφαση στα ορεινά-ηπειρωτικά και δυτικότερα τμήματα του νομού.

 

Το Σάββατο φαινόμενα αστάθειας φαίνεται να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το πρώτο μισό της μέρας περίπου (έπειτα βελτίωση) τα οποία φαίνεται να είναι ελαφρώς και γενικευμένα σε σχέση με τις 2 προηγούμενες μέρες.

 

Η βελτίωση φαίνεται να διαρκεί μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής περίπου όποτε και αναμένουμε την σταδιακή νέα επιδείνωση από τα δυτικά που θα είναι και το κύριο κομμάτι της κακοκαιρίας.

 

Έτσι το ξημέρωμα πρωινές ώρες της Κυριακής φαίνονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα αποκτούν όλο και πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα και από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να περιορίζονται σταδιακά (ίσως τοπικά εκδηλώνονται φαινόμενα όλη την Κυριακή).

 

Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει πτώση.

 

Έκτακτο της ΕΜΥ

 

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

 

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Την Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

 

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.