Τίτλοι τέλους για τη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λιμένα Αρετή Κώτση από τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Προσωπικοί λόγοι την αναγκάζουν να εγκαταλείψει τη θέση στο νησί και να επιστρέψει στην Καβάλα.

 

Όπως λέει και η ίδια στον αποχαιρετισμό της «Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που προσέφερα τις υπηρεσίες μου  στο όμορφο νησί μας!».

 

Συγκεκριμένα γράφει:

 

 

1/07/2015 – 26/07/2022

Ένας σημαντικός και δημιουργικός κύκλος επτά ετών στο τιμόνι της Δ/νσης του ΓΕ.Λ Λιμένα ολοκληρώθηκε. Όταν το 2015 ανέλαβα τη θέση ευθύνης οραματίστηκα ένα σχολείο που δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα σχολεία των αστικών κέντρων.

 

Ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες  και θα αφουγκράζεται τις ευαισθησίες της μαθητικής κοινότητας, που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις δίνοντας κάθε φορά τα κατάλληλα ερεθίσματα που συμβάλλουν στην εξέλιξη και στην πρόοδο του έμψυχου δυναμικού της σχολικής μονάδας.

 

Σημαντικός οδηγός στη θητεία μου ήταν η άποψη του παιδαγωγού  Παναγιώτη Ξωχέλλη «απαιτείται μια σχολική κουλτούρα διαλόγου, κοινών επιδιώξεων και αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας». Αυτό επεδίωξα από την πρώτη μέρα με την αμέριστη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών και συναδέλφων μου αλλά και των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

 

Με την αποχώρησή μου από τη Δ/νση του ΓΕ.Λ Λιμένα ευχαριστώ από καρδιάς τους  συνεργάτες – συναδέλφους  μου, τους γονείς και κηδεμόνες, τον Δ/ντη του Γυμνασίου Λιμένα κ. Θεοχαρίδη, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημόσιων Υπηρεσιών για την αληθινή και ειλικρινή συνεργασία που αναπτύξαμε σε θέματα που αφορούσαν την εύρυθμη λειτουργία της  σχολικής μονάδας.

 

Σε κάθε εγχείρημα, σε κάθε δράση και σε κάθε πρωτοβουλία πάντα υπήρχε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των πολιτιστικών συλλόγων και των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Θάσιους πολίτες που στήριξαν και συνέδραμαν στις  προσπάθειές  μου.

 

Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που προσέφερα τις υπηρεσίες μου  στο όμορφο νησί μας!