Συντετριμμένη η κοινωνία της Θάσου αποχαιρέτησε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία, τον γιατρό και διευθυντή του Κέντρου Υγείας του νησιού, Δημήτρη Έλληνα, ο οποίος έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή εξαιτίας του θανάσιμου τραυματισμού του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Παχύ.

 

Τον Δημήτρη Έλληνα εκτός από τους συγγενείς του, τους στενούς του φίλους και τους συντοπίτες του, αποχαιρέτησε και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, ανεξαρτήτου συνδυασμού και πολιτικής τοποθέτησης. Τον αποχαιρέτησαν επίσης, ο πρώην υπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, οι οποίοι έζησαν από πολύ κοντά την αγωνία του και την προσπάθειά του να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Εκεί ήταν και ο διοικητής του νοσοκομείου καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης αλλά και συνάδελφοί του γιατροί που έφτασαν στη Θάσο για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας επικήδειους εκφώνησαν ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ ο οποίος συνδεόταν με τον Δημήτρη Έλληνα με μια μακροχρόνια φιλία, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, της οποίας ο Δημήτρης Έλληνας ήταν ιδρυτικό μέλος, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας Πρίνου με τα μέλη του οποίου ο γιατρός, είχε μια άριστη συνεργασία με στόχο την ομαλή λειτουργία της υγειονομικής μονάδας του νησιού.