Στο νομό Καβάλας επανεκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τάκης Εμμανουηλίδης ο οποίος είχε εκλεγεί και τον Ιανουάριο του 2015 αλλά και στις πρώτες εκλογές (Μάιο) του 2012.

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν βουλευτές για πρώτη φορά και ο Κώστας Μορφίδης που ήταν για σειρά ετών επικεφαλής της νομαρχιακής οργάνωσης αλλά και ο Γιώργος Παπαφιλίππου, δικηγόρος ο οποίος έχει καταγωγή από την Θάσο.

 

Από τη ΝΔ, στο νομό Καβάλας επανεκλέχθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός.

 

Στη Δράμα επανεκλέχθηκαν ο Χρήστος Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ) ενώ δεν κατάφερε την επανεκλογή του ο Κυριάκος Χαρακίδης (το Ποτάμι) αφού στο νομό έδρα πήρε το ΠΑΣΟΚ με την Χαρά Κεφαλίδου.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε όλες τις έδρες (3) στο νομό Ξάνθης και 2 από τις 3 έδρες στο νομό Ροδόπης. Ιδιαίτερα στη Ροδόπη επικρατεί προβληματισμός αφού εκλέχθηκαν μόνο εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας.

 

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στη Ροδόπη, για αρκετές ώρες έβγαζε δεύτερη έδρα το Ποτάμι αλλά με την οριστικοποίηση της δεύτερης κατανομής, η έδρα πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο νομό Έβρου επανεκλέχθηκαν βουλευτές οι ίδιοι υποψήφιοι με τον περασμένο Γενάρη.

 

Στο νομό Σερρών που διοικητικά ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία αλλά… γεωγραφικά και ιστορικά (και τηλεοπτικά) ανήκει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το ενδιαφέρον είναι η εκλογή βουλευτή από την Ένωση Κεντρώων, ενός νέου σε ηλικία νηπιαγωγού, του 27χρονου Τάσου Μεγαλομύστακα. Τα άλλα αξιοσημείωτα είναι ότι εκλέχθηκε βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν επανεξέλεξαν βουλευτές η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, όπως είχε συμβεί τον Γενάρη.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομός Σερρών έχει έναν ακόμα εκπρόσωπό του, τον πρώην υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος μπήκε στη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης και τελικά εκλέχθηκε (σε άλλο νομό μεν, αλλά εκλέχθηκε). 

 

Αναλυτικά, οι βουλευτές που εκλέγονται στους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον νομό Σερρών είναι οι εξής:

 

 

Νομός Καβάλας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ν.Δ.)

 

Νομός Δράμας

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ν.Δ.)

ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ)

 

Νομός Ξάνθης

ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

 

Νομός Ροδόπης

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)

 

Νομός Έβρου

ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΓΚΑΡΑ ΝΑΤΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Ν.Δ.)

 

Νομός Σερρών

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αχιλλέα (ΝΔ)

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΝΔ)

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΣΟΚ)

ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ (ΑΝΕΛ)

ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Ένωση Κεντρώων)