Σήμερα, 26 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Θάσου και των εμπλεκόμενων φορέων της Θάσου για τον συντονισμό δράσεων για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στη Θάσο. 

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν

ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Αναπληρωτής Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης, ο Διοικητής του Λόχου Εθνοφυλακής Θάσου κ. Χρήστος Χατζάρας, Πρόεδροι των Κοινοτήτων, στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, οι Δημοτικοί Δασοφύλακες και εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας της Θάσου.

 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αναλυτική ενημέρωση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την κατάσταση της Θάσου και τον συντονισμό ενεργειών πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα με την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών. 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων της Θάσου, οι συμμετέχοντες κάλεσαν τους πολίτες της Θάσου να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης Δασικών Πυρκαγιών, ακόμη και όταν ο Δείκτης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δεν το απαιτεί.

 

Χαρακτηριστικά επεσήμαναν ότι κανείς δεν πρέπει να ανάβει φωτιά για κανένα λόγο και να αποφεύγονται οι θερμές εργασίες στην ύπαιθρο.

 

 

Σχετικά, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Διανύουμε την καρδιά της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και όλοι οι φορείς από κοινού και σε συνεργασία με τους πολίτες οφείλουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την επαγρύπνησή μας προκειμένου να προστατεύσουμε το σπάνιο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας αλλά και τις περιουσίες μας.

 

 

Ο Δήμος της Θάσου τίθεται σε συνεχή αυξημένη επαγρύπνηση και προς την κατεύθυνση αυτή διά του προσωπικού του θα πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες.

 

Καλώ όλους τους κατοίκους της Θάσου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να επαγρυπνούν και να αναφέρουν άμεσα ενδείξεις φωτιάς - καπνού και οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους στις αρμόδιες αρχές. Η προστασία του τόπου μας από τις πυρκαγιές είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας».

 

Γραφείο Δημάρχου