αντιπυρική προστασία

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του, ενημερώνει τους πολίτες, για τα μέτρα πυροπροστασίας που πρέπει να ακολουθήσουν, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος του 2024).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας εκφράζει τους προβληματισμούς της για την πυροπροστασία, και τονίζει ότι ούτε σε κεντρικό, ούτε σε τοπικό επίπεδο, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Για την προμήθεια επτά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-515, μίλησε στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως με τα νέα αεροσκάφη η Ελλάδα γίνεται ισχυρότερη και πιο ασφαλής.

Συζήτηση διεξάγεται στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας αγοράς 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου DHC-515, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα CL-215.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημερώνει για τις δράσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η του Μάη και η Διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σήμερα, 26 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Θάσου και των εμπλεκόμενων φορέων της Θάσου για τον συντονισμό δράσεων για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στη Θάσο. 

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επιχείρησαν σε περιοχές του ορεινού όγκου του νομού και προχώρησαν σε διανοίξεις δασικών δρόμων για την πρόληψη κινδύνου πυρκαγιάς.