Σε απάντηση δημοσιευμάτων στην ηλεκτρονική εφημερίδα και την εφημερίδα της Πρωινής της 15ης και 16ης Σεπτεμβρίου, σας δημοσιοποιώ την παρούσα:

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 έλαβε χώρα διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο οποίο εκτός από τα τακτικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα μέλη του, και μετά την από μέρους μου ενημέρωση ότι υπέγραψα τη δήλωση παραίτησης που ζητήθηκε από τη Δήμαρχο, όπως ζητήθηκε από όλους τους Αντιδημάρχους και Προέδρους, υπήρξε, από τον κ Ανέστη Δημητριάδη (εκπρόσωπο στο συμβούλιο της παράταξης του Κωστή Σιμιτσή), μια πρόταση, πως για λόγους ηθικούς, η Πρόεδρος, πρέπει να στηριχθεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Τα μέλη σε πλειοψηφία συμφώνησαν και αποφάσισαν να σταλεί επιστολή στη Δήμαρχο, με μοναδικό και σαφή σκοπό, την έκφραση της ικανοποίησης τους από την συνεργασία τους με το πρόσωπό μου, η οποία επιστολή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα και δεν επιθυμώ να λάβει τη μορφή  διαμαρτυρίας και μομφής κατά της Δημάρχου και των αποφάσεων της.

 

Αυτή όμως η συνειδητή κίνηση αλληλεγγύης των μελών του Δ.Σ προς το πρόσωπό μου (με τα οποία μέλη υπήρξε αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία για ένα χρόνο) δυστυχώς χρησιμοποιείται ήδη από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε, για μικροκομματικούς και καθαρά πολιτικούς λόγους, στοχεύοντας απευθείας στο πρόσωπο της Δημάρχου, χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός της επιστολής και θεωρώ, ούτε και η πρόθεση των συντακτών - μελών του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

 

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να επιτρέψω την πολιτική καπήλευση αυτής της ενέργειας, από πολιτικές παρατάξεις οι οποίες προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν για δημαγωγικούς σκοπούς παραπληροφόρησης και συκοφαντίας, σας ενημερώνω ότι ως απερχόμενη μεν, αλλά ακόμα δε, εν ενεργεία Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας δεν επιθυμώ την σύνταξη της περίφημης επιστολής στήριξης, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι έγινε εργαλείο στα χέρια ανθρώπων με αντικρουόμενα με τη Δήμαρχο συμφέροντα.

 

Η απομάκρυνση μου από την θέση της Προέδρου δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί για μικροκομματικούς σκοπούς. Για την πρόθεση μου αυτή σκοπό έχω να ενημερώσω και το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην επόμενη σύγκληση του.

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ)

Μαρία Καραβία