Προ των ευθυνών του έθεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο υποψήφιος βουλευτής νομού Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής σε συνέντευξή του στο MEGA το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.

 

«Τι περιμένουν οι αναποφάσιστοι λίγο πριν από την κάλπη; Να αποδείξουμε ποιος μπορεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Ζητούν συνεννόηση, συνεργασία. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να λέει ακόμη και τώρα ότι υπέγραψε την καλύτερη συμφωνία, το καλύτερο μνημόνιο, αλλά οδηγήθηκε εκεί, επειδή αναγκάστηκε, γιατί η άλλη λύση θα ήταν καταστροφή; Δεν μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί. Και προσπαθεί να προστατεύσει την εικόνα του", είπε ο πρώην υπουργός.

 

“Συμπεριφέρεται», τόνισε, «ανεύθυνα για ακόμη μια φορά, όπως έκανε και πριν από τις 25 Ιανουαρίου. Δαιμονοποιεί τις συνεργασίες με τους πολιτικούς αντιπάλους του, όπως έκανε επί τρία χρόνια και με τα Μνημόνια των άλλων. Μέχρι που χρειάστηκε να υπογράψει το δικό του. Η ζημιά όμως για τη χώρα έγινε».

 

«Γιατί είναι ανεύθυνος; Γιατί λέει ο κ. Τσίπρας πως ίσως να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ; Βάζοντας και το διαχωρισμό παλιού - νέου, τι έχει να πει για το νέο. Το νέο για τον Τσίπρα είναι η Γεννηματά, ο Λαλιώτης....Βλέπετε ότι κάνει το διαχωρισμό όπως του αρέσει..."

 

Και συνέχισε ο πρώην υπουργός : "Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν δεν μετέχουμε στην κυβέρνηση, δεν θα ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους (είναι η δήλωση Βούτση). Αν επομένως βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζέψει με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ 160 βουλευτές, ο κίνδυνος να μην περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι ορατός.

 

Έχετε δει πόσοι ψήφισαν παρών και πόσοι έρχονται από πίσω; Προετοιμάζει μ΄ αυτά που λέει τους νέους διαφωνούντες. Κάνει ακριβώς ότι έκανε και πριν που έσκιζε τα Μνημόνια, για να αναγκαστεί μετά να δικαιολογεί το δικό του. Θα περιμένει μήπως… να ξαναψηφίσει η ΝΔ από την θέση της αντιπολίτευσης; Αυτή είναι η ουσία...

 

Καλύτερα λοιπόν να συνεδρίαζε 10 ώρες κι όχι 17 ο κ. Τσίπρας και να έφερνε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό το μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα. Είναι μνημόνιο Τσίπρα. Το 61% στο δημοψήφισμα είπε ΟΧΙ στη συμφωνία Γιουνκέρ. Και ο κ. Τσίπρας από 8 δισ. € μέτρα, έφερε σ’ ένα βράδυ 14 δισ. € μέτρα.

 

Να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο. Όσο πιο γρήγορα και πιστά εφαρμόσουμε αυτά που έφερε τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την οικονομική ασφυξία".

 

Και κατέληξε : «Ως αρχηγός μεγάλου κόμματος, που μπορεί να κληθεί αύριο να συγκυβερνήσει με άλλους, δεν έχει δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας να συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα. Να κάνει  συνειδητά λάθη, τα οποία  αύριο θα πληρώσει η χώρα ακριβά».

Το απόγευμα ο κ. Καλαντζής επέστρεψε στην Καβάλα, και επισκέφθηκε την περιοχή Νέστου όπου είχε νέες επαφές με παραγωγικούς φορείς και νεολαίους.