γράφει ο

Θωμάς Μαργαρίτης*

 

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, αντί να κάνουμε συζητήσεις για ανούσια πράγματα και να παρακολουθούμε τις κοκορομαχίες των πολιτικών, πρέπει να είμαστε πιο πρακτικοί, γι’ αυτό συνιστώ όλοι να  διαβάσουμε τον Ν.4336/14 Αυγούστου 2015.

 

Είναι το τρίτο μνημόνιο, υπάρχει στο διαδίκτυο  και οφείλουμε όλοι να το μελετήσουμε  και γιατί  πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι, αλλά και για να συνειδητοποιήσουμε ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα συγκροτηθεί την επομένη των εκλογών.

 

Αν διαβαστεί με προσοχή, αβίαστα κάποιος καταλήγει σε δύο συμπεράσματα

 

ΠΡΩΤΟΝ:

Παραδόθηκε η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στους δανειστές. Έτσι οι δανειστές θα αποφασίζουν με διπλή ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας, ποια περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού δημοσίου θα ρευστοποιούνται, μεταξύ αυτών και οι υδρογονάνθρακες.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Παραδόθηκε η διοίκηση του Ταμείου  Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στους δανειστές, ώστε αυτοί να ορίζουν τις διοικήσεις στις τράπεζές μας  και σιγά σιγά να τις πουλήσουν στους ξένους.

Ως προς τα ανωτέρω ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφεύγει τις κορώνες του πατριωτισμού, γιατί έκανε αυτό που κανένα «παλαιό»  κόμμα δεν διανοήθηκε ποτέ να κάνει. Πέραν αυτών προβλέπεται νέο ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσεις αγορών, προϊόντων, επαγγελμάτων, μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο, επανεξέταση των παροχών του κράτους πρόνοιας, νέο εργασιακό καθεστώς στα  νοσοκομεία, ομαδικές απολύσεις, μετατάξεις κ.λ.π..

 

Δεν ξέρει από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει!!!!!!

 

Το νέο Μνημόνιο περιέχει ένα πληρέστατο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που, αν εφαρμοσθούν, θα αλλάξουν τελείως την μορφή της χώρας.

 

Είναι βέβαιο ότι απαιτείται αλλαγή Συντάγματος, νέο σύστημα λήψεως αποφάσεως, κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, αλλαγή στην νοοτροπία των κομμάτων,  άλλους βουλευτές που θα «βουλεύονται» και δεν θα ασχημονούν, επίλεκτους δημόσιους λειτουργούς, τους καλύτερους Έλληνες για Υπουργούς και τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση.

 

Το διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών, είναι ποιος πραγματικά πιστεύει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες το Μνημόνιο καλεί τις Αρχές να υιοθετήσουν και να ενστερνισθούν.

 

Με «αυτοδυναμίες» ή χωρίς πνεύμα συνεργασίας και κυβερνήσεις βραχείας διάρκειας το στοίχημα δεν βγαίνει.

 

Απαιτείται επομένως κοινή συνεργασία. Μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και αν γίνει, για να πετύχει, δεν χρειάζεται μόνο το άθροισμα των βουλευτών αλλά ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ. Και αυτή βλέπω ότι δεν υπάρχει.

 

Δυστυχώς ο λαός συνεχώς θα πληρώνει το μάρμαρο!!!!

 

 

*Ο Θωμάς Μαργαρίτης είναι δικηγόρος,  πρώην δήμαρχος Δράμας και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού  Συλλόγου Δράμας.