γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

Την υποψηφιότητα της για δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου η Αναστασία Ιωσηφίδου σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην περιοχή του ΝΟΚ.  

 

 

Μπροστά σε γνωστούς, φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην πολιτική σταδιοδρομία, που της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή η κ. Ιωσηφίδου σαν έτοιμη από πάντα ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας». Είχε έτοιμο το λογότυπο το οποίο εξήγησε ακριβώς τον συμβολισμό του, ενώ παρουσίασε και μέρος του προγράμματος του συνδυασμού.

 

Με έκδηλο το τρακ στη φωνή της αναφέρθηκε στο πως γεννήθηκε η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ για όσους λένε ότι η απόφασή της να κατέλθει στις εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού θα διασπάσει το κόμμα της ΝΔ απάντησε «Η παράταξη μας ήρθε να ενώσει και όχι να διασπάσει».

 

Αναφέρθηκε αρκετές φορές στη διοίκηση Μουριάδη και τόνισε πως η ίδια και οι συνεργάτες της είναι έτοιμοι να αναλάβουν γιατί το θέλουν και μπορούν.

 

Ανάμεσα στους προσελημμένους που την τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιώργος Καλαντζής, ο Μπάμπης Δράκος, η Στέλλα Παπαδοπούλου και συνεργάτες του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

 

Εκεί ήταν και ο Ανέστης Τσουρουκίδης, ο Γιώργος Γραμμένος και ο Χαράλαμπος Κουφατζής.

 

 

Μαζί και αρκετοί πρώην δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Αναλυτικά η ομιλία της

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

 

Είναι κάποιες στιγμές που όλη η ζωή μας περνά μέσα σε δευτερόλεπτα μπρος από τα μάτια μας. Μια τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή καθώς μέσα από όλους εσάς που σήμερα είσαστε εδώ και τιμάτε με την παρουσία σας τόσο μια δημοτική παράταξη που σήμερα γεννιέται όσο και εμένα προσωπικά, σχηματίζεται όλη η μέχρι σήμερα πορεία της ζωής μου.

 

 

Βλέπω εδώ τους φίλους μου από την γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Σούγελου, τους συμμαθητές μου από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το Ζουμπουλάκειο , τους συμφοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης , τους συναδέλφους μου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας , ανθρώπους που συνεργάστηκα στη Δημωφέλεια και βεβαίως  τους συγχωριανούς μου Καρβαλιώτες και νιώθω σήμερα όχι μόνο συγκινημένη αλλά ταυτόχρονα ευλογημένη και πλήρης. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά και βεβαίως τους παριστάμενους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους που επί μία πενταετία  κολυμπήσαμε  στα βαθιά νερά της διοίκησης του Δήμου.

 

Και να που σήμερα βρίσκομαι  μπροστά σας, έχοντας να επιδείξω τα διαπιστευτήρια μιας χρηστής και διαφανούς διοίκησης, που δεν φοβήθηκε κανέναν , να θυμήσω την δικαστική μας επικράτηση επί του ΟΛΚ στο θέμα του λιμανιού , επί της Εγνατίας στο θέμα των διοδίων και επί του ΤΑΠ στο θέμα της διέλευσης και  που έδωσε νέα κατεύθυνση στην Δημωφέλεια και την ανέδειξε σε δημοτική επιχείρηση πρότυπο σε όλη την Ελλάδα , όπου μέχρι και σήμερα δέχομαι τηλεφωνήματα από αιρετούς άλλων δήμων για να με συμβουλευτούν για όσα τότε πετύχαμε.

 

Όπως βεβαίως διαπιστευτήρια μου θεωρώ και τα τρία χρόνια της αντιπολίτευσης που ασκώ που απέδωσε την  μείωση των ανταποδοτικών τελών και την δικαίωση για το θέμα της επένδυσης στο Εσκή Καπού.

 

Εδώ όμως δεν ήρθαμε για να μιλήσουμε για μένα και ούτε πρόκειται να  αναλωθώ σε κάτι τέτοιο. Λίγο έως πολύ όλοι με γνωρίζετε και έχετε παρακολουθήσει την προσωπική , επαγγελματική και πολιτική μου πορεία.

 

«Πρέπει να ανατρέψουμε την ολέθρια πορεία του Δήμου»

 

Ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι γιατί μια ομάδα ανθρώπων, εδώ και καιρό έχουμε αντιληφθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από επείγον να ανατρέψουμε την ολέθρια πορεία στην οποία οδηγείται ο Δήμος και η πόλη από μια διοίκηση η οποία χωρίς πλάνο , χωρίς σχέδιο και χωρίς ανθρώπους διαχειρίζεται τα θέματα του Δήμου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για όλους.

 

Ίσως για κάποιους από εσάς αλλά και από τους συνδημότες μας να μην είναι τόσο ευδιάκριτο αυτό και να θεωρηθεί ότι πρόκειται απλά για φιλοδοξία , αντιπολιτευτική θεώρηση των πραγμάτων ή απλά ένα παιχνίδι εναλλαγής εξουσίας. Πρόσφατα μιλώντας με έναν πρόεδρο μιας δημοτικής κοινότητας μου είπε ότι μπορεί ο ίδιος να μην συμμετέχει στις επόμενες εκλογές αλλά θα στηρίξει τον Μουριάδη γιατί έρχεται κάθε εβδομάδα στο χωριό και πίνει καφέ στο καφενείο, πράγμα που δεν έκαναν οι προηγούμενοι.  Όταν το κριτήριο επιλογής φθάνει σε τέτοιο επίπεδο , σημαίνει ότι κάποιοι έχουν συμβιβαστεί με το ελάχιστο  και αυτό είναι σημάδι παρακμής.

 

Όταν ο δημότης ξεχνά ότι το χωριό του ερημώνει από νέους , μειώνεται ο πληθυσμός του λόγω έλλειψης  εργασιών και έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής δεν υπάρχουν , αλλά είναι ικανοποιημένος επειδή ο δήμαρχος πίνει τον καφέ του στο καφενείο τότε συγγνώμη αλλά δεν μιλάμε για σύγχρονο δήμο αλλά για το Κολοκοτρωνίτσι του 2022.

 

«Κίβδηλη η εικόνα που παρουσιάζει για τον Δήμο η δημοτική αρχή»

 

Ταυτόχρονα η βιομηχανία προπαγάνδας που έχει στηθεί στα υπόγεια του λευκού κτιρίου της δημαρχίας παρουσιάζει μια εικόνα η οποία είναι απολύτως κίβδηλη  , με σκοπό την παραπλάνηση των δημοτών και την υφαρπαγή της ψήφου τους.  Την ίδια στιγμή που η πόλη και η ύπαιθρος της μειώνονται πληθυσμιακά , χάνοντας μάλιστα το πιο δυναμικό της κομμάτι που είναι η νεολαία, οι επενδύσεις είτε ακυρώνονται είτε παραμένουν βαλτωμένες , τα ταμεία του Δήμου αδειάζουν , οι υπηρεσίες αποψιλώνονται σε προσωπικό  και το μάρμαρο πληρώνει ο δημότης με συνεχείς αυξήσεις.  Η Καβάλα συνεχώς υποβαθμίζεται έναντι των άλλων ανταγωνιστικών της πόλεων , χάνοντας μάλιστα πρόσφατα από την Αλεξανδρούπολη ακόμη και την πρωτοκαθεδρία της στον τουριστικό τομέα.

 

Καταντήσαμε ένας Δήμος που τίποτα δεν γίνεται από τον δήμαρχο του « Αυτό δεν γίνεται»

 

 

Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα , για την οποία έχουμε πλήρη εικόνα όσοι ασχολούμαστε με τα του δήμου, μια πραγματικότητα η οποία δεν χωρά αναβολές , λιποψυχίες και δεύτερες σκέψεις αλλά αντιθέτως απαιτεί αποφασιστικότητα , δράση και δουλειά . Δεν είναι ώρα για απραξία .

 

 

Και κάπως έτσι γεννήθηκε η «Ώρα της Δημουργίας»

Είναι ώρα για δημιουργία.

 

Αυτό το σύνθημα έγινε και το όνομα της παράταξης που σας παρουσιάζουμε σήμερα. ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ λοιπόν είναι το όνομα μας.

 

Η παράταξη μας όπως λέει και το καταστατικό της είναι ένας πολυκομματικός , πολυσυλλεκτικός ,  διεπαγγελματικός ανεξάρτητος δημοτικός πολιτικός  φορέας , με κοινή συνιστώσα συμμετοχής , την πεποίθηση των μελών , ότι η βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μπορεί να προέλθει σήμερα,  κυρίως μέσω της  προστασίας του περιβάλλοντος  (φυσικού, πολιτιστικού ,κοινωνικού κλπ) και  της προσέλκυσης  ιδιωτικών επενδύσεων ή συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού , των μεταφορών , της ενέργειας και του πρωτογενούς τομέα .

 

«Τι προβλέπουν τα άρθρα του καταστατικού του συνδυασμού»

 

Στα συντακτικά  άρθρα του καταστατικού προβλέπονται δύο βασικές αρχές.

 

Πρώτον η καθιέρωση του ασυμβίβαστου της υποψηφιότητας άνω των δύο θητειών και δεύτερον ότι στην περίπτωση ανάδειξης της σε δημοτική αρχή υποχρεούται  να προτείνει σε παράταξη – παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν, άνευ δεσμεύσεως,  διοικητικές θέσεις ο αριθμός των οποίων δεν πρέπει να υπολείπεται ως ποσοστό  των συνολικών διοικητικών θέσεων, το ποσοστό που έλαβε η παράταξη αυτή (ή οι παρατάξεις αυτές ) στις εκλογές

 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας λόγω των αδιεξόδων στα οποία μας οδήγησε η διοίκηση  Μουριάδη δεν επιτρέπει την πολυτέλεια του να περισσεύει κανείς.

 

Το σήμα της παράταξης και ο συμβολισμός του

 

Την επόμενη ημέρα πρέπει και θα είμαστε όλοι μαζί αλλιώς όλοι θα λογοδοτήσουμε στους δημότες.

 

Αυτές τις αρχές αντιπροσωπεύει και το σήμα της παράταξης μας.

 

Πρόκειται για ένα ψηφιδωτό  που συμβολίζει με την ανομοιομορφία των ψηφίδων του την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης μας.

 

Το σχήμα του ψηφιδωτού είναι ημικύκλιο με πολλαπλό συμβολισμό , το κοίλο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων , τις καμάρες αλλά και μια ανοικτή αγκαλιά που χωρά τους πάντες ενώ σε συνδυασμό  με την χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε συμβολίζει το ουράνιο τόξο που πάντα ακολουθεί μετά από  μια καταιγίδα. 

 

Το ημικύκλιο όμως είναι και το μισό ρολόι που μετρά την ώρα της δημιουργίας που ξεκινά σήμερα και που θα ολοκληρωθεί ως πλήρης κύκλος με την επικράτηση της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές.

 

Η ώρα αυτή που ξεκινάει σήμερα από εδώ , ταυτόχρονα σημαίνει και το τέλος του χρόνου του απερχόμενου πλέον δημάρχου.

 

 

Μέσα στις ψηφίδες αναγνωρίζει κανείς τα σύμβολα του τουριστικού μας προϊόντος, του αστικού περιβάλλοντος , της οικολογίας , της υπαίθρου και του πρωτογενούς τομέα, τομείς στους οποίους εστιάζουμε .

 

Ποιο το πρόγραμμα του συνδυασμού

 

 

Και επειδή θέλουμε να είμαστε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαροι προς τους δημότες παρουσιάζουμε σήμερα και το πρόγραμμα μας, αυτό που από τον προσεχή Οκτώβριο και ένα έτος πριν από τις εκλογές θα προετοιμάσει για υλοποίηση από την πρώτη ημέρα μετά την νίκη μας στις εκλογές, ένα σκιώδες διοικητικό σχήμα που θα συσταθεί , ώστε οι συνεργάτες μου να είναι έτοιμοι να παράξουν από την πρώτη ημέρα.

 

Άλλωστε αρκετοί από αυτούς έχουν ασκήσει διοίκηση με επιτυχία στο παρελθόν και είναι απολύτως έτοιμοι να αναλάβουν

 

Μέσα από το κανάλι μας στο YouTube , όπου μεταδίδεται αυτή την στιγμή ζωντανά η εκδήλωση θα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα της παράταξης

 

Σήμερα θα εστιάσω σε ορισμένα σημεία του προγράμματος μας:

 

Στον τομέα της ευελιξίας και της μεγιστοποίησης των διοικητικών υπηρεσιών

 

Δημιουργούμε δύο υπεραντιδημαρχίες.

 

Την  Αντιδημαρχία Τουρισμού και Ανάπτυξης όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα αναλάβει επιπλέον την θέση του  πρόεδρου  της Δημωφέλεια , ενώ θα είναι υπεύθυνος για την σύνταξη όλων των αναπτυξιακών σχεδίων του Δήμου καθώς και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και

 

την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Επενδύσεων όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα αναλάβει επιπλέον την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ , ενώ θα είναι υπεύθυνος για τα ΣΔΙΤ και όλο το επενδυτικό φάσμα του Δήμου .

 

Ταυτόχρονα τροποποιούμε το  Οργανόγραμμα  του Δήμου με ενίσχυση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου και της Ενεργειακής Κοινότητας.

 

Στον τομέα  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

Πρώτη μας προτεραιότητα η Θάλασσα. Συνεργασία με το ΙΝΑΛΕ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο για την εφαρμογή πολιτικών και προγραμμάτων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων.

 

Στοχεύουμε-απαιτούμε  την αλλαγή επιτέλους  της νομοθεσίας σχετικά με την αξιοποίηση των καπναποθηκών και την δημιουργία ειδικού επενδυτικού προγράμματος για την χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων κάθε μορφής εντός αυτών.

 

Δημιουργούμε δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του αστικού ιστού και παρέχουμε κίνητρα  αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου , με δωρεάν χρήση του για ένα έτος .

 

Προχωρούμε σε αλλαγή του σχεδίου πόλεως και απελευθέρωση όλων των ιδιοκτησιών που έχουν ρυμοτομηθεί και δεν έχουν αποζημιωθεί καθώς και σε σύνταξη μελέτης ανάπλασης της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Κύπρου, Μητροπόλεως , Ερυθρού Σταυρού και Αβέρωφ με υπογειοποίηση τμήματος της Βενιζέλου από το ύψος της Αβέρωφ μέχρι το ύψος της Μητροπόλεως και δημιουργία υπόγειου σταθμού 1.000 αυτοκινήτων.

 

Δημιουργούμε τον θεσμό υιοθεσίας γειτονιών , από επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του Δήμου 

 

Στον τομέα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Ανάδειξη της χερσονήσου της Παναγίας σε πρότυπο τουριστικό προορισμό . Δημιουργία διπλού δακτυλίου στην χερσόνησο όπου εντός του πρώτου δακτυλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων πλην των κατοίκων και οχημάτων εφοδιασμού ( για συγκεκριμένες ώρες).

 

Εντός του δευτέρου δακτυλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση παντός οχήματος πλην των ηλεκτροκινήτων και των κατοίκων που διαθέτουν ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης καθώς και των οχημάτων ΑΜΕΑ και έκτακτης ανάγκης.

 

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών  εντός του δακτυλίου αυτού θα υπάρχει δημοτική συγκοινωνία με ηλεκτρικά οχήματα.  

 

 

Προχωρούμε σε ανάπτυξη του λιμενίσκου των Σφαγείων μέσω του δημοτικού λιμενικού γραφείου και προσέλκυση ιδιωτικής επένδυσης για την δημιουργία και λειτουργία  υδατοδρομίου στην περιοχή με δρομολόγια προς όλα τα νησιά του Αιγαίου

 

 

Υλοποιούμε την Ψηφιακή Αναπαράσταση της Μάχης των Φιλίππων και προχωρούμε σε δημιουργία Μουσείου Μάχης των Φιλίππων σε δημοτικό ακίνητο στην περιοχή των Κρηνίδων , πλησίον του Πηλοθεραπευτηρίου , καθώς και ψηφιακή αναπαράσταση της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στο λιμάνι της Νεάπολης .

 

Προχωρούμε σε δημιουργία φορέα διαχείρισης τουριστικού προϊόντος

 

Στον τομέα ΝΕΟΛΑΙΑ

 

Ενίσχυση  του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου νέων και σύνδεση της νεολαίας του Δήμου Καβάλας  με τους  απανταχού Καβαλιώτες μέσω ειδικού προγράμματος φιλοξενίας, ενώ ο σχεδιασμός του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων του Δήμου θα γίνεται μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου νέων.

 

 

Στον τομέα ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

Θα προχωρήσουμε σε υποβολή πρότασης στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ για την ένταξη των έργων α) Αξιοποίησης Παλαιού Νοσοκομείου , β)Δημιουργία εγκαταστάσεων  υδατοδρομίου στον λιμένα Σφαγείων και γ) Δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο στην έκταση Εσκή Καπού.

 

Αξιοποιούμε την έκταση Εσκή Καπού για τουριστικές  επενδύσεις και επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Δημιουργούμε φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον με την παροχή κινήτρων σε ιδιώτες (μειωμένα ανταποδοτικά τέλη , εκπτώσεις στην αξία του νερού, διαφημιστική προβολή κλπ)

 

 

Διεκδικούμε το  στρατόπεδο Ασημακοπούλου με αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής μέσω ενός έργου αστικής ανάπλασης ώστε να καταστεί προορισμός για τουρίστες , αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και κοινότητες ανοιχτές σε όλους.

 

 

Μετατρέπουμε την ακτή Καλαμίτσας σε σύγχρονη τουριστική παραλία με κατεδάφιση των όγκων τσιμέντου , επαναφορά του αιγιαλού στην φυσική θέση του και κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης και αναψυχής των λουομένων.

 

 

Στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

 

 

Προχωρούμε σε βελτίωση δημοτικών υποδομών και παρέχουμε  κίνητρα  για την εγκατάσταση επιχειρήσεων τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών  προϊόντων στην Δημοτική Αγορά και σταδιακή μετατροπή αυτής σε κέντρο προβολής και πώλησης τέτοιων προϊόντων, με σκοπό την ενίσχυση του branding τοπικών αγροτικών , κτηνοτροφικών και μεταλλευτικών προϊόντων μέσω και στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας ενώ

 

Επαναφέρουμε την δράση Kavala Tales of Taste  σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Προχωρούμε σε λειτουργία πρότυπης λαϊκής αγοράς

 

 

Στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

Συνεχίζουμε το έργο της διοίκησης Τσανάκα και της  Μαρίας Φραντζεσκάκη .

 

Όπως προείπα το σκιώδες διοικητικό σχήμα που θα οριστεί τον προσεχή Οκτώβριο θα προετοιμάσει όλο το έδαφος ώστε όσα προανέφερα να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου του 2024 που θα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου.

 

Δεν ζητάμε ούτε δικαιούμαστε να ζητήσουμε από τους δημότες πίστωση χρόνου ή περίοδο χάριτος.

 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε , χωρίς δικαιολογίες για αυτά που θα παραλάβουμε από τους απερχόμενους και δεσμευόμαστε ότι θα πετύχουμε για την Καβάλα και τους δημότες μας το μέλλον που δικαιούμαστε και μας αξίζει . Γιατί και το θέλουμε και μπορούμε .

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και στις υπόλοιπες υποψηφιότητες και στην λεγόμενη διάσπαση που ευνοεί δήθεν τον απερχόμενο δήμαρχο. Θέλω να γίνει απόλυτα αντιληπτό από όλους ότι για εμάς αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου και αυτός που τα δημιούργησε .

 

 

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν άλλον υποψήφιο και για εμάς δεν υπάρχει ο όρος διάσπαση. Η παράταξη μας ήρθε να ενώσει και όχι να διασπάσει . Είμαστε υπέρ της συμμετοχής των πολιτών στα τεκτενόμενα του Δήμου και της άποψης ότι  όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα.

 

Έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά που μπορεί να δεχθεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ταυτόχρονα τείνουμε χείρα συνεργασίας σε όλους όσους βρίσκονται απέναντι στην απαξίωση και στην υπανάπτυξη  του Δήμου και σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Έτσι θα πορευθούμε.  Έτσι θα νικήσουμε. Έτσι θα διοικήσουμε.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.