Το δύσκολο πρόβλημα του οικισμού του Παληού με το νερό και τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης προσπαθεί να λύσει η ΔΕΥΑ Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Απόστολο Χρόνη.

 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον KavalaNews 102,8 ο κεντρικός αγωγός του Παληού χρονολογείται από το 1974. Έχει παλιώσει κι έχει αλλοιωθεί με το πέρασμα των χρόνων.

 

«Χρειαζόμαστε μελέτη για να τον αντικαταστήσουμε και να κάνουμε ένα δίκτυο που θα περνάει από άλλο σημείο γιατί ο συγκεκριμένος περνάει από ένα σημείο που βρίσκεται σε γκρεμό. Όταν γίνει αυτό το Παληό θα ησυχάσει από το πρόβλημα», είπε ο κ. Χρόνης.

 

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το περασμένο Σάββατο καθώς κάποιες περιοχές στο Παληό έμειναν χωρίς νερό μέχρι αργά το βράδυ.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Χρόνης ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εργασίες για την επιδιόρθωση του κεντρικού αγωγού μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο οποίος κινδύνευε με κατάρρευση από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Υπήρξαν καθυστερήσεις στην επιδιόρθωση της βλάβης μιας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ο αγωγός βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο.

 

«Κινδυνεύσαν τα συνεργεία μας οι δικοί μας εργαζόμενοι γιατί ο αγωγός ήταν σε γκρεμό. Δέναμε με σχοινιά τους εργάτες για να μπορέσουν να κατέβουν και να διορθώσουν τη ζημιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης.

 

«Γνωρίζαμε τι σημαίνει για το Παληό να μείνει χωρίς νερό.  Το τολμήσαμε όμως για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο κατάρρευσης του αγωγού» είπε επίσης.