Την πρώτη αύξηση κομίστρου μετά από 13 χρόνια πέτυχαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στις συζητήσεις που είχαν με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με την ελάχιστη αποζημίωση να αυξάνεται στα 4 ευρώ, ενώ ανεβασμένες θα είναι και οι χρεώσεις για τις μετακινήσεις προς και από το αεροδρόμιο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ η εκκίνηση πτώση της σημαίας είναι πλέον στα 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ που ήταν, ενώ η τιμή της μονής ταρίφας(μετακίνηση εντός της περιμετρικής ζώνης) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ από 0,68 ευρώ. Η διπλή ταρίφα από το 1,19 ευρώ ανέβηκε στο 1,25 ευρώ.

 

Οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τα 35 ευρώ θα κοστίζουν πλέον 40 ευρώ από το κέντρο, ενώ με τη διπλή ταρίφα (ώρες 00:00-05:00) η τιμή της διαδρομής θα είναι στα 55 ευρώ από 49 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

 

Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι αντίστοιχες τιμές είναι στα 24 και 32 ευρώ.

 

Για το αεροδρόμιο της Καβάλας η ταρίφα ορίστηκε στα 40 ευρώ.

 

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί είχαν στείλει επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών πριν από μερικές ημέρες, υποστηρίζοντας πως «εάν δεν υιοθετούν τα ανωτέρω μέτρα», είναι «μονόδρομος» οι αυξήσεις στα τιμολόγια/κόμιστρα. Το ΣΑΤΑ στην επιστολή του ζητούσε:

 

Άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 24% στο 13% για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BEAT από τις 16 Ιουνίου η εφαρμογή ξεκίνησε να χρεώνει επιπλέον τους πελάτες με ένα ποσό που φτάνει μέχρι και τα 2 ευρώ ως «κόστος προ-μίσθωσης».