Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των πλημμυροπαθών της Θάσου.

 

Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία πλημμύρα που έπληξε το νησί και όπως λένε δεν έχουν πάρει αποζημίωση ενώ φοβούνται κάθε φορά που πάει να βρέξει καθώς τα ρέματα είναι μπαζωμένα (δες ΕΔΩ).

 

«Δεν είδαμε κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ή να πάρουν κάποια μέτρα. Δεν έγινε κάτι σε υποδομή στον κεντρικό χείμαρρο», λέει στον KavalaNews 102.8 o Σωτήρης Χατζηπαναγιώτου από τα Λιμενάρια, ο οποίος είδε την περιουσία του να χάνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.  

 

«Τριάντα χρόνια δουλειάς χάθηκαν σε μισή ώρα. Αχρηστεύτηκε ό,τι υπήρχε. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα το 2020 ήταν τυχαίο γιατί είχαμε τον κορωνοϊό και δεν είχαμε τουρισμό», λέει χαρακτηριστικά.

 

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, είπε ότι είχε συσταθεί μία επιτροπή όταν ήταν ο Κώστας Αντωνιάδης στη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Όταν ανέλαβε όμως ο Αλέξης Πολίτης το ανέθεσε σε άλλη ομάδα.

 

«Η πρώτη καταγραφή έγινε πολύ γρήγορα αλλά η διαδικασία καθυστερεί. Δεν ήταν εκατοντάδες οι πλημμυροπαθείς. Τρία μαγαζιά πλημμυρήσαμε», λέει ο κ. Χατζηπαναγιώτου.  

 

«Η αποζημίωση δεν καλύπτει το ποσό της χασούρας. Η ζημιά ξεπέρασε τις 250.000 ευρώ», τονίζει.

 

Σημειώνει πως: «Μου είπαν ότι θα εγκρίνουν ένα ποσό αποζημίωσης και θα πάρω ένα μέρος χωρίς να ξέρω το ακριβές».

 

Έχει σκεφτεί να κάνει αγωγή σε βάρος του δημοσίου, αλλά  όπως λέει «θεωρώ χαζό να διεκδικώ το αυτονόητο».

 

Σχετικά με τα έργα υποδομής, που το σημαντικότερο είναι ο χείμαρρος ανάμεσα σε Καλύβια και Λιμενάρια όπως περιγράφει ο κ. Χατζηπαναγιώτου «είναι μπαζωμένος με αδρανή υλικά. Μετά την πλημμύρα του 2020 το καθάρισαν αλλά χρειάζεται τακτική περιποίηση. Μέσα στο χειμώνα δεν συντηρήθηκε».

 

Αυτό που επισημαίνει είναι ότι χτίστηκαν σπίτια σε σημεία που περνά ο χείμαρρος: «Κάποιος τους έδωσε άδεια» τονίζει.

 

 Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: