Με έναν γιατρό στελεχώθηκε από τη Δευτέρα το Πολυδύναμο (μόνο στο όνομα) Ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου, με τις ανάγκες να μην καλύπτονται.

 

Σίγουρα δεν είναι αιτία πανηγυρισμού, το συγκεκριμένο γεγονός αν σκεφτεί κανείς ότι ο μόνιμος πληθυσμός της περιοχής φτάνει τους 7.000 πολίτες, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, ιδίως τα Σαββατοκύριακα "αγγίζει" τους 100.000.

 

Μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργούσε καν το Πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής, με αποτέλεσμα ένα μικρό κορίτσι 5 ετών που χτύπησε στο κεφάλι να διακομίζεται στο Ροδολίβος των Σερρών (δες ΕΔΩ).

 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, ένας γιατρός πόσες ανάγκες να καλύψει;

 

Από την Δευτέρα (6/6) λειτουργεί κανονικά το Ιατρείο τις πρωινές ώρες.

 

«Φωνάζουμε τόσα χρόνια ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση. Σαφώς και δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Για τις υπόλοιπες ώρες υπάρχουν ιδιώτες γιατροί», λέει στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφούδη.

 

«Να τηρηθεί το ΦΕΚ που ορίζει δύο γιατρούς και δύο νοσηλευτές. Το μόνο που κάνουμε είναι να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε. Τουλάχιστον καλύφθηκε μία θέση. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, από τον δήμαρχο, τους επαγγελματίες της περιοχής, του δημοτικούς συμβούλους και από την πλευρά των βουλευτών. Όλο το χρόνο οι ανάγκες είναι πολλές», τονίζει η κ. Χρυσαφούδη.

 

 

Στην ερώτηση γιατί δεν βρέθηκε στο αγιασμό που έγινε στο Πολυδύναμο, η κ. Χρυσαφούδη είπε ότι «Δεν το γνώριζα. Δεν πήγα διότι δεν καλέστηκα».

 

Ενώ όπως αναφέρει η ίδια «φωτογραφία μπορώ να βγω και μόνη μου όποτε θέλω».