Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε, η πρώτη συνάντηση των Προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα, μετά από πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Στη συνάντηση, που στόχο είχε τη γνωριμία και τη μελλοντική συνεργασία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρευρέθησαν οι πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κα. Μαρία Καραβία, Κομοτηνής κα. Μενεσελίδου Σοφία, Σερρών κα. Μπιτσίδου Σοφία, Βέροιας κος. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος, Κοζάνης κα. Ηλικίδου Μελίνα, Ιωαννίνων κα. Βακαλοπούλου Αλέκα.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, στην πόλη μας, συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων, όπως ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και παρακολούθηση μουσικής εκδήλωσης την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας, κατατέθηκαν αρχικά, οι προβληματισμοί για την πορεία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Αναφέρθηκε η ελλιπής χρηματοδότηση και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας και φιλοξενίας θιάσων από άλλες πόλεις με στόχο την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάδειξη του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη ή και Κωνσταντινούπολη, μέσα από την τήρηση ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που συνδέονται μέσω της Εγνατίας Οδού.

 

 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας