Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Έλληνες και ο φόρος στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί με δανεικά, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

 

«Κληρονομήσαμε υψηλό φόρο στα καύσιμα και το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Αυξήσαμε το έλλειμμα και όλα αυτά είναι δανεικά. Υπάρχει δημοσιονομικό όριο και το εξαντλούμε κι αν το υπερβούμε θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές», είπε και πρόσθεσε:

 

«Δεν είναι σίγουρο ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή».

 

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για δύο στοχευμένες παρεμβάσεις στα καύσιμα αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν 20.000 βενζινάδικα στη χώρα.

 

«Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή, ενώ με το fuel pass φθάνουν και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση: Κατευθείαν στο πορτοφόλι.»

 

Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Έλληνες, απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Σκυλακάκης.

 

Σχετικά με τις ελλείψεις στον τουρισμό ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για να μην έχουν ελλείψεις».

 

Μάλιστα κάλεσε, ειδικά τις επιχειρήσεις που πήραν Επιστρεπτέα Προκαταβολή «να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» ενώ διευκρίνισε ότι όσο υπάρχουν ελλείψεις η ανεργία αν και είναι υψηλή στους νέους, δεν θα εξελιχθεί στατικά.

 

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία ώστε να δοθούν ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς να δουλέψουν για δίμηνο ή τρίμηνο σε νησιά όπου υπάρχει ανάγκη.

 

Πηγή: Libre.gr