«Φρένο» μπαίνει στην εκτέλεση των έργων στον Δήμο Παγγαίου, εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και του ράλι ανόδου στις τιμές των υλικών.

 

«Αυτό είναι ένα παγκόσμιο και πανελλήνιο θέμα το οποίο αγγίζει όλους μας. Βλέπουμε ότι δημοτικά έργα σε όλη τη χώρα δεν μπορούν να εκτελεστούν λόγω της αύξησης των τιμών της ενεργειακής κρίσης και του πετρελαίου. Όλα είναι αλληλένδετα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Όπως εξηγεί, έχουν συμβασιοποιηθεί έργα που αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ και αφορούν την τσιμεντόστρωση, την ασφαλτόστρωση και συντήρηση του εσωτερικού οδικού.

 

«Όλα έχουν ξεφύγει, όπως και το κόστος του ασφαλτικού μείγματος. Αποτέλεσμα είναι οι εργολάβοι να μην μπορούν, σύμφωνα με τις τιμές που δημοπρατήσαμε και έδωσαν τις προσφορές, να ανταποκριθούν ώστε να κατασκευάσουν τα έργα που έχουν την υποχρέωση», λέει ο δήμαρχος Παγγαίου.

 

Αυτό που σημειώνει είναι ότι: «Έχουν τη δυνατότητα από τη νομοθεσία να ζητήσουν παράταση. Προσπαθούμε αυτό το διάστημα με πολύ πίεση να ζητήσουμε από τους εργολάβους να επισκευάσουν κάποια τμήματα που αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας».

 

Για τον τουρισμό εκτίμησε ότι φέτος θα είναι ένα καλό καλοκαίρι και είπε ότι σε επίπεδο υποδομών: «ο Δήμος Παγγαίου έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και είναι ένας πολύ καλός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

 

 Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: