Εκδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κατά της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ που ψηφίστηκε στη Βουλή, διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας.

 

Το απόγευμα της Κυριακής (22/5) με σύνθημα "τη μείωση ζητάτε όλων των μισθών στον πόλεμο τα δίνετε των ιμπερεαλιστών" πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η οποία ήταν σύντομη λόγω του καιρού (ψιλόβροχο).

 

Ακολούθησε πορεία μέχρι την παραλία στο ύψος του ΚΤΕΛ, όπου προγραμματίστηκε συναυλία από τοπικό μουσικό συγκρότημα. 

 

Στην σχετική ανακοίνωση τη Επιτροπής Ειρήνης αναφέρει:

 

"Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, που πληρώνουν οι λαοί.

 

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου», που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, από το οποίο κερδίζουν μια χούφτα «εμπόρων του πολέμου».

 

Καταδικάζουμε την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

 

Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή!

 

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” που ψηφίστηκε την Πέμπτη 12/5 στη Βουλή.

 

Καταγγέλλουμε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Λέμε όχι στα σχέδια για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Καβάλας για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

 

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!"