Ένας… καταιγίδοπυρηνας επηρέασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (18/5) κυρίως τα δυτικά και δυτικόκεντρικα τμήματα της Καβάλας και λιγότερο τα κεντρικά και βόρεια.

 

Ο σταθμός του meteokav στη Ραψανη κατέγραψε βροχή 300mm/hr και συνολική βροχή 12 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ έπεσε και χαλάζι

 

H πρόγνωση

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteokav, από τις πρώτες απογευματινές ώρες την Τετάρτη (18/7) έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα υπάρξει ένα σχετικά σύντομο πέρασμα βροχής από τα βορειανατολικά προς τα νότια - νοτιοδυτικά.

 

Το πέρασμα τοπικά θα έχει έντονο χαρακτήρα ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

 

Η πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα κατά το πέρασμα αυτό είναι αξιόλογη στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού, με εξαίρεση περιοχές κοντά στο Παγγαίο όπου είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

 

Εν συνεχεία, ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

 

Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση από Β-ΒΑ διευθύνσεις και θα πνέουν από 3-5 Bf στα ηπειρωτικά, 5-7 Bf στα παράκτια ενώ τοπικά 8-9 Bf στην Θάσο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

Τέλος να τονιστεί ότι υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις κατά την διάρκεια των καταιγίδων με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί αυτό όπως περιγράψαμε στην κλίμακα παραπάνω.

 

 

Το βίντεο ειναι του Νίκου Νικολάου από τον Άγιο Λούκα.