«Αρνούμαστε να μετακυλήσουμε το κόστος της ενέργειας στους πολίτες» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης.

 

«Κραυγή αγωνίας» από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, που κινδυνεύουν να «πνιγούν στα χρέη» καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος έχει εκτινάξει το κόστος λειτουργίας τους.

 

«Έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής την οποία αφαιρούμε μόνοι από τα τιμολόγια του παρόχου χωρίς να έχουμε κάποια εντολή, γιατί πλέον δεν βγαίνουμε», τονίζει ο κ. Χρόνης.

 

«Ζητάμε την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής γιατί οι ΔΕΥΑ δεν μπορούν να πληρώνουν το υπέρογκο αυτό κόστος», σημειώνει.

 

«Δε θέλουμε να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη δεν είμαστε εχθροί με κανένα υπουργείο, ούτε με την κυβέρνηση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας.

 

Διαβεβαίωσε πάντως πως τα τιμολόγια δεν πρόκειται να αυξηθούν: «Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν το κόστος», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Το 1/5 του ρεύματος που καίει η Ελλάδα καίγεται για ύδρευση και αποχέτευση.

 

Όπως είπε ο κ. Χρόνης, οι ΔΕΥΑ της χώρας καταναλώνουν το 20% της ενέργειας Πανελλαδικά, καθώς δεν ασχολούνται μόνο με τη διαχείριση του νερού, αλλά και με τη διαχείριση των λυμάτων, γι’ αυτό πρέπει να τύχουμε μίας διαφορετικής μεταχείρισης.

 

«Καλλικράτης» στις ΔΕΥΑ;

 

«Ακούγονται φωνές στους διαδρόμους των υπουργείων ότι ετοιμάζουν Καλλικράτη των ΔΕΥΑ. Να μείνει δηλαδή μία ΔΕΥΑ σε κάθε νομό. Αυτό θα είναι λάθος. Θα παρασύρει τις εύρωστες ΔΕΥΑ με αυτές που έχουν πρόβλημα και στο τέλος θα καταρρεύσουν και οι δύο», λέει Απόστολος Χρόνης.