Η ιστορικός, ερευνήτρια, αλλά και πεζογράφος, Λένα Διβάνη, έγραψε μια πρωτότυπη και χορταστική βιογραφία για τη Διδώ Σωτηρίου, η οποία κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο "Ονειρεύτηκα τη Διδώ" από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη, «Ονειρεύτηκα τη Διδώ», είναι μια υβριδική βιογραφία σε μορφή διαλόγου, που διαπερνά όλο τον ελληνικό εικοστό αιώνα.

 

Η Διδώ Σωτηρίου εμφανίστηκε στον ύπνο της Λένας Διβάνη. Την ονειρεύτηκε ολοζώντανη και της έδωσε το έναυσμα να γράψει για την ζωή της που ήταν απίθανη.

 

«Είναι ακόμα ένα βιβλίο που ανακατεύει την ιστορία της Διδώς Σωτηρίου με την μεγάλη ιστορία της Ελλάδας. Το τρομερό κουράγιο της να παίρνει το μαύρο και να το κάνει άσπρο», λέει στον KavalaNews 102.8 η Λένα Διβάνη.

 

«Το συνέλαβα στην οικονομική κρίση, άρχισα να το γράφω στην υγειονομική κρίση και το τελείωσα με την πολεμική κρίση. Δεν ξέρω τι άλλο έπεται αλλά έχω γεμίσει κουράγιο από αυτό το άτομο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αυτό μας διδάσκει η Διδώ», σημειώνει η συγγραφέας.  

 

Αυτό που είπε η κ. Διβάνη είναι ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε το βιβλίο στη μικρή οθόνη:

 

«Γίνονται συζητήσεις. Ελπίζω να καταλήξουμε. Είναι σαν τέσσερις ταινίες του Χόλιγουντ μαζί. Περιπέτεια, δικαστικό δράμα, οικογενειακό και πολιτικό δράμα. Αυτή η γυναίκα έπαιρνε το σκοτάδι και το πασπάλιζε με ζάχαρη» τονίζει η κ. Διβάνη.

 

«Είναι διδακτικό, διασκεδαστικό και συγκινητικό», λέει χαρακτηριστικά.

 

Το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Ονειρεύτηκα τη Διδώ» παρουσιάζεται στην Καβάλα το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:00 στην Μεγάλη Λέσχη (παλιά δημοτική βιβλιοθήκη) στην οδό Κύπρου. 

 

Ακούστε όσα είπε η Λένα Διβάνη στον KavalaNews 102.8:

 

 

 

Η πρόσκληση

 

"Το βιβλιοπωλείο «ΕΚΛΟΓΗ», ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:00 σε μια συνάντηση με τη Λένα Βιδάνη, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Ονειρεύτηκα τη Διδώ».

 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Κοσμά Χαρπαντίδη, συγγραφέα και δικηγόρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, Κύπρου 12-14".