«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ο καθένας να πληρώνει το ρεύμα και τις υποχρεώσεις του», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου

 

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ βρέθηκε ο Βασίλης Οικονόμου όπου η συζήτηση αφορούσε στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ στην αναφορά για 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούσαν να πληρώσουν προκάλεσε αίσθηση.

 

Δεν είμαστε στην εποχή του τσάμπα ούτε του δωρεάν γιατί πρέπει ο καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου, με τον παρουσιαστή Δημήτρη Κοτταρίδη να σπεύδει να επισημάνει ότι “ποτέ δεν ήταν τσάμπα η ΔΕΗ, ο κόσμος πάντα πλήρωνε. Δεν υπήρξε τέτοια εποχή”.

 

“Οι πάροχοι θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη” διευκρίνισε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει αν συμφωνεί με τον κ. Οικονόμου πως οι Έλληνες έχουν μάθει στο τσάμπα"

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει: Συμφωνεί με τον βουλευτή του κ. Οικονόμου πως «οι Έλληνες έχουν μάθει στο τσάμπα, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», με αφορμή τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που τόσα χρόνια ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αλλά πλέον αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος με ρήτρες αναπροσαρμογής πολλαπλάσιες του μισθού και της σύνταξής τους;

 

Ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ. 

 

Αφού λοιπόν «ο τσάμπας πέθανε», ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία. 

 

Αν δεν το κάνει από μόνος του, σύντομα οι πολίτες θα του στείλουν πίσω το λογαριασμό».