Για παιχνίδια εμπόρων και τεχνητές ελλείψεις κάνουν λόγο κτηνοτρόφοι στη Θάσο. Όπως λένε, οι έμποροι αλλάζουν τιμή, ακόμα και την στιγμή που τα παίρνουν από τον κτηνοτρόφο όταν τα φορτώνουν από τη μονάδα.

 

«Πριν την Μεγάλη Εβδομάδα συμφώνησαν στα 4,20 ευρώ το κιλό και τελευταία στιγμή ο έμπορος κατέβασε την τιμή στα 3,60 το κιλό», λέει στον KavalaNews 102.8 η Σωτηρία Καλαϊτζή

 

«Βγήκε φήμη ότι δεν υπάρχουν ζώα. Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 κομμάτια έτοιμα να τα δώσουν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι όλο χειμώνα έχουν χρεωθεί με ζωοτροφές που διπλασιάστηκαν, φάρμακα και πετρέλαια. Η κατάσταση είναι τραγική» συμπληρώνει. 

 

 

 

«Αυτό που γίνεται δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας. Οφείλεται σε εμπόρους που κάνουν τα παιχνίδια τους. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη έφευγαν σε ικανοποιητικές τιμές από τον παραγωγό. Ξαφνικά σταμάτησαν οι αγοραπωλησίες», λέει στον KavalaNews 102.8 ο κτηνοτρόφος από τη Θάσο, Γιάννης Κυριακούδης.

 

«Τα φετινά κόστη έχουν επηρεάσει βάναυσα τον κλάδο της κτηνοτροφίας και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα. Θα πάρουμε λιγότερα λεφτά απ’ όσο θα πάρουν οι άλλοι (έμποροι) σε τρεις μέρες και όλοι στοχοποιούν τον κτηνοτρόφο. Ούτε τα έξοδα δεν θα βγάλουμε. Έχουμε ασύδοτη αγορά», λέει χαρακτηριστικά. 

 

 

 

«Κάποιοι σταμάτησαν να μαζεύουν αμνοερίφια με το σκεπτικό να ρίξουν τις τιμές, ίσως έχουν και πισινή ότι υπάρχουν εισαγωγές από άλλες χώρες των Βαλκανίων. 

 

Εκμεταλλεύονται ότι ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Το βασικό είναι να πέσει η τιμή έτσι ώστε να σε εξευτελίσουν σαν επαγγελματία και να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο, ιδιαίτερα στη Θάσο», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος

 

Επισημαίνει ότι: «Σε χώρες της Ευρώπης ακολουθούνται άλλες διαδικασίες οι οποίες είναι πιο ξεκάθαρες. Υπάρχει δημοπρατήριο». 

 

 

 

«Με τους κτηνοτρόφους έγινε ένα μπέρδεμα γιατί ζητούσαν υπέρογκα ποσά στην τιμή του κατσικιού και αυτοί που έλεγαν ότι δεν τα δίνουν γιατί περιμένουν καλή τιμή, δεν τα πούλησαν. Η πίεση είναι αναπόφευκτη γιατί θα τους μείνουν τα κατσίκια. Όσοι περίμεναν ότι θα ανέβει η τιμή την πατήσανε, αλλά όταν βγαίνει μία τιμή πανελλαδικά δεν μπορείς να κάνεις τον έξυπνο και να τα δίνεις παραπάνω», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς.