«Θα εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για καταβολή ενίσχυσης στα επιτραπέζια σταφύλια, στα πλαίσια του κανονισμού για τις deminimis ενισχύσεις, προς ανακούφιση των πληγέντων καλλιεργητών» έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

 

Σε Νέστο και Παγγαίο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, που συναντήθηκαν με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα

 

«Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δέσμευση του υφυπουργού ότι θα εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για καταβολή ενίσχυσης στα επιτραπέζια σταφύλια, στα πλαίσια του κανονισμού για τις deminimis ενισχύσεις, προς ανακούφιση των πληγέντων καλλιεργητών», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

 

«Στο ίδιο κλίμα ανέφερε πως και για τους ελαιοκαλλιεργητές όσοι δεν εισέπραξαν deminimis ενίσχυσης λόγω πανδημίας θα μπορέσουν να εισπράξουν τώρα ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία», σημείωσε ο ΥΕΘΑ. 

 

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι: «συζητήσαμε τα προβλήματα που τέθηκαν ώστε να αναζητηθούν λύσεις, ενώ έγιναν γνωστά μέτρα ανακούφισης που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση για τον αγροτικό τομέα». 

 

Ακόμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων στην ιδιαίτερα παραγωγική περιοχή του Νέστου, και τις λύσεις που μπορούν να δρομολογηθούν, μέσα από νέα εργαλεία που σχεδίασε η κυβέρνηση.