Τις ομορφιές της Καβάλας παρουσίασαν οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε συμμαθητές τους σε σχολείο της Ισπανίας, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας πραγματοποίησε, την περασμένη βδομάδα, τηλεδιάσκεψη με το Δημοτικό σχολείο San Bartolomé που βρίσκεται στην επαρχία Μαϊρένα ντελ Αλκόρ της Σεβίλλης στην Ισπανία. 

 

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν τις ομορφιές της πόλης, αλλά και στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού στους Ισπανούς συνομήλικούς τους. 

 

Έπειτα οι Ισπανοί εταίροι παρουσίασαν κι αυτοί με τη σειρά τους την πόλη τους καθώς και στοιχεία της κουλτούρας τους. Αφού ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις των χωρών, τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια ερωτήσεων που είχαν δημιουργήσει διαδικτυακά.

 

Οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν, αλλά και να τραγουδήσουν τραγούδια που μιλούν για την αγάπη και την ειρήνη στον κόσμο.

 

Τέλος τα παιδιά της Γ΄ τάξης τραγούδησαν ένα τραγούδι στα ισπανικά , γεγονός που χαροποίησε ιδιαιτέρως τους φίλους Ισπανούς.

 

Τα παιδιά και των δύο χωρών ενθουσιάστηκαν με την εμπειρία και η επικοινωνία τους δε σταματά εδώ, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μηνύματα και να αποκτήσουν φίλους δια αλληλογραφίας.

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των δασκάλων των Ε΄ και Γ’ τάξεων, των εκπαιδευτικών της αγγλικής γλώσσας, της  μουσικής και της πληροφορικής.

 

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας ευελπιστεί να συνεχίσει τη συνεργασία με το σχολείο του San Bartolomé, καθώς σκοπεύει να εντάξει στον προγραμματισμό του σχολείου μελλοντικά ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία και με άλλα σχολεία της Ευρώπης, για να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές σε ευρωπαϊκές δράσεις με σκοπό να διευρύνουν τους διαπολιτισμικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές ενός σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη.

 

(δελτίο Τύπου)