Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το προσχέδιο του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα και το πως θα μετατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Egnatia Aviation. Το αεροδρόμιο που είναι εγκαταλελειμμένοι από το 1994 αλλάζει ριζικά όπως μπορεί κάποιος να δει και από τις εικόνες που παρουσίασε η εταιρεία. 

 

 

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα άρχισε να κατασκευάζεται το 1947 με χρηματοδότηση του «Σχεδίου Μάρσαλ» των ΗΠΑ. Σε αυτό εγκαταστάθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας  με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας.

 

Το 1985 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στη Χρυσούπολη, όπου το 1997 έγινε η μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανενεργό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

 

Η σχετική σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προβλέπει συγκεκριμένο επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο που θα το μετατρέψει σε σύγχρονο διεθνές αεροπορικό πνεύμονα / κέντρο για την εκπαίδευση πιλότων και την οργάνωση – υποστήριξη δραστηριοτήτων διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος (Γενικής Αεροπορίας, Αεραθλητισμού, Αερολεσχών κ.α.).

 

Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας.

 

Η αναβάθμιση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα με διεθνή πρότυπα και παραμέτρους, στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης αεροπορικών δραστηριοτήτων συντελώντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην προβολή της Καβάλας και της Χώρας μας διεθνώς.

 

Δείτε τις φωτογραφίες