Συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απριλίου πραγματοποιούν τα συνταξιουχικά σωματεία της Θάσου στο νέο λιμάνι του Λιμένα. Καλούν επίσης και στο συλλαλητήριο ΑΝ.ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων 12 Απριλίου στις 11πμ στην πλατεία καπνεργάτη στην Καβάλα.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην πανθασιακή συγκέντρωση, σε όλα τα σωματεία,  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους, αυτοαπασχολούμενους  που έχουν γονατίσει από την ακρίβεια, που βλέπουν το εισόδημα τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό την βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, την μετατροπή τις χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς. 

 

Όλες οι κυβερνήσεις επέβαλαν μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, λήστεψαν τα αποθεματικά απ' τα Ταμεία και άνοιξαν τον δρόμο για τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

 

Τώρα, η νέα λαίλαπα της ακρίβειας έρχεται να πέσει στις ήδη ρημαγμένες συντάξεις μας, με περικοπές γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο, από τις απανωτές μειώσεις που δεχθήκαμε τα τελευταία χρόνια, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, στο ΕΚΑΣ, τις περικοπές σε φάρμακα, υγεία και τη δραστική μείωση των κοινωνικών παροχών.

 

Η γιγάντωση της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό. Οι συνταξιούχοι  στενάζουν και η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με τα ψίχουλα που μας πετάει, χρησιμοποιώντας τα γνωστά τροπάρια για τη δημοσιονομική αντοχή, προκειμένου να δίνει δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομηχάνους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

 

Τα μέτρα αυτά απορρίπτονται από τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους. Θα συνεχίσουμε τον οργανωμένο αγώνα μας, ώστε η Κοινωνική Ασφάλιση να εξασφαλίζειαξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη και παροχές, καθώς και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του συνταξιούχου και του εργαζομένου.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρθηκε για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι της Θάσου και άφησε αναπάντητα τα Δελτία Τύπου των  σωματείων μας,  για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Θάσου με τις σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας,  για την δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης

 

Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη.

 

Όσοι δεν έχουμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η υγεία μας ή και να μην διαγνωστούν έγκαιρα τα προβλήματα υγείας. 

 

Οι συνταξιούχοι κρατούν λογαριασμό για την διαχρονική επίθεση σε βάρος μας, που μας ρίχνουν η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις. 

 

Πληρώσαμε την ανάπτυξη. Πληρώσαμε την οικονομική κρίση. Πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πληρώνουμε τα επενδυτικά σχέδια της απελευθερωμένης ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», με ένταση της ενεργειακής φτώχειας.

 

Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα γι’ αυτήν την άθλια κατάσταση. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, με κατώτατη σύνταξη τα 650 ευρώ και επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Εδώ και τώρα να δοθεί το δώρο ΠΑΣΧΑ σε όλους τους συνταξιούχους. Απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί.

 

Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%. Καμία διακοπή ρεύματος.

 

Κατάργηση των αυξήσεων που επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα στα εισιτήρια στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων  κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, ανέργους, ΑMEA. 

 

Αποκλειστικά Δημόσια – Καθολική – Υποχρεωτική – Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια για όλους.

Να καταργηθεί το χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» στις συντάξεις.

Να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

 

Άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας,να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί ξέρουμε πως ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, το πετύχαμε μόνο με τους αγώνες μας.

Με συνέπεια θα παλέψουμε τόσο για εμάς όσο και για τη νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αυτοτελώς και από κοινού με το ταξικό εργατικό κίνημα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στο νέο λιμάνι ΛΙΜΕΝΑ-ΘΑΣΟΥ και στο συλλαλητήριο ΑΝ.ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων 12 Απρίλη ώρα 11πμ στην πλατειά καπνεργάτη στην  Καβάλα. 

                                                                    

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΘΑΣΟΥ 

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ