Από την Πέμπτη αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι εκδηλώσεις της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 

 

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών και Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Εθνική Επέτειο.

 

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

 

Παρασκευή 25 Μαρτίου

 

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Οι κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης. 

 

10:15 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

 

10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων. 

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός κ. Ιωαννίδου Κατερίνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου.

 

11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. 

 

Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ. Αλέξανδρος  Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών και Τμημάτων Στρατού (δες ΕΔΩ). 

 

18:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

 

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς και έναν υπάλληλο που θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης 

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος