Παρέλαση

Παρότι, ως γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια δεν λειτουργεί Σχολείο στον Ξεριά και λόγω κορονοϊού, εδώ και δύο χρόνια, έχουν «παγώσει» τα πάντα, φέτος γιορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821…σε πείσμα των καιρών.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με ηλιοφάνεια και  ζέστη πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις σε Καβάλα, Χρυσούπολη Θάσο και Ελευθερούπολη το πρωί της 25ης Μαρτίου ανήμερα της εθνικής επετείου της ελληνικής επανάστασης το 1821. 

Από την Πέμπτη αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι εκδηλώσεις της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων. 

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου στην Καβάλα

 

Σύμφωνα με τον κ. Ασκαρίδη οι καρναβαλιστές που συμμετέχουν υπολογίζονται στους 15.000 ενώ το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων την Ξάνθη επισκέπτονται πάνω από 200.000 κόσμου.

«Εμείς εφαρμόσαμε την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που έλεγε ότι οι παρελάσεις γίνονται κανονικά», τονίζει ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης στον απόηχο της παρέλασης στη Χρυσούπολη για την 28η Οκτωβρίου παρά την απόφαση του περιφερειάρχη για ματαίωση σε όλη την ΑΜΘ. 

Την παράσταση έκλεψε ένας 8χρονος από την Καβάλα, ο Σέργιος, ο οποίος αφού παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξηγεί γιατί δεν του άρ

Στη σκιά του κορωνοϊού για μία ακόμα χρονιά η Καβάλα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μόνο η στρατιωτική παράλεση πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου του 2021, αφού το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την περιφέρεια

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ματαιώνονται οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κανονικά θα γίνει η παρέλαση στην Καβάλα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας. 

 

Υποχρεωτική αργία για τη Θάσο ορίστηκε η 18η Οκτωβρίου ημέρα της απελευθέρωσης του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό, με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Οδηγίες για τον για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με τις παρελάσεις να γίνονται καν

Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

 

Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική

«Εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και της έξαρσης της πανδημίας, στις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Οι μαθητικές αλλά και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ακυρώθηκαν φέτος με απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

'Εγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών. 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό άρχισε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 η 15η καρναβαλική παρέλαση των σχολείων της Καβάλας. όπως κάθε χρόνο οι μαθητές των σχολείων διέσχισαν την οδό Ομονοίας ξεκινώντας από το σχολείο των Ποταμουδίων

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ν.Περάμου Γεράσιμος Ζουμπλιός, με ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ κάνει γνωστό ότι θα αναβιώσει φέτος το παλιό, παραδοσιακό καρναβάλι με παρέλαση την

Ενίοτε οι παρελάσεις βγάζουν και ειδήσεις. Συνήθως στις μεγάλες πόλεις.

Κύριοι Προϊστάμενοι, Νοιώθω την ιδιαίτερη ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε καθέναν από τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25η: Μαρτίου, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες

Λόγω βροχής η παρέλαση στην πόλη της Καβάλας υπάρχει μια πιθανότητα να ματαιωθεί. Γίνονται σκέψεις να παρελάσουν μόνο τα τμήματα της σημαίας από κάθε σχολείο. Νεότερη ενημέρωση σε λίγο

 

Σελίδες