25η Μαρτίου

Το Σάββατο (25/03) μετά τη σχολική παρέλαση οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με ανακοίνωση της ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας.

Την τιμητική τους είχαν οι ελληνικές σημαίες λόγω της 25ης Μαρτίου ωστόσο η πιο επιβλητική εμφανίστηκε της στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.

Την παράσταση έκλεψε για ακόμα μια φορά ο 8χρονος Σέργιος από την Καβάλα, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του center δήλωσε ευχαριστημένος που η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε κόσμο.

Τα λόγια του ποιητή Κωστή Παλαμά περιγράφουν με γλαφυρότητα τη σπουδαιότητα του Αγώνα του 1821. Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό, αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα.
 

Με εξαιρετικά καλό καιρό και ανοιξιάτικες συνθήκες φαίνεται ότι θα κυλήσει η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και το Σαββατοκύριακο αφού αναμένε

Άρχισαν την Πέμπτη (24/3) οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καβάλα, με καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της πόλης. 

 

Από την Πέμπτη αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι εκδηλώσεις της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων. 

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου στην Καβάλα

 

Άγωστος δράστης ή δράστες κατέβασαν έκοψαν τον ιστό της σημαίας και την κατέβασαν, τονίζοντας σε χειρόγραφο μήνυμα τους ότι είναι «σύμβολο δουλοπαροικίας και υποτέλειας». 

Ο Στέλιος Πολυχρονίδης και η v-productions απαθανάτισαν το φρούριο της Καβάλας, με την Ελληνική σημαία, από ψηλά με το… μάτι να φτάνει από την συνοικία της Παναγίας, το γυμνάσιο αρρένων έως και την ανατολική πλευρά της πόλης.

Με την Ελληνική σημαία φωταγωγήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα τιμώντας έτσι τους ήρωες και την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων αλλά και παρέλαση ολοκληρώθηκαν στη Δράμα οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821. 

 

Με λίγα άτομα εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ελευθερούπολη. 

 

Την αλληλεγγύη και την στήριξή του σε όλους του υγειονομικούς που δίνουν την μάχη στα νοσοκομεία και κρατούν την

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μαριών «η Γέννα» τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Το πρωί της 25ης Μαρτίου «έσκισαν» τον ουρανό της Καβάλας, συμμετέχοντας στην εορταστικές εκδηλώσεις, ένα δύο μαχητικά αεροσκάφοι.

"Ακόμα και σήμερα το αίτημα για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει επίκαιρο", αναφέρει στ

«Από τους απόρθητους ελληνικούς ουρανούς, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς.

 

Στη σκιά των μέτρων κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης 

Μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 στο κέντρο της Καβάλας από αυτοκίνητα, μηχανές και δίκυκλα από καβαλιώτες που ήθελαν να παρελάσουν αντιδρώντας στη ματαίωση των εκδηλώσεων και των παρελάσεων ανήμερα της εθνικής επετείου. 

Η τοπική κοινότητα Κεχροκάμπου τιμά την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση τοποθετώντας μακέτες στο κοινοτικό κατάστημα της περιοχής μακέτες με ήρωες του 1821.  

Η Γαλλία και πιο συγκεκριμένα η πόλη Antony η οποία έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Παγγαίου, τιμά με τον δικό της τρόπο τα

Τις δράσεις ενέκρινε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του Δήμου και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός μηχανήματος το οποίο θα εκπέμπει φωτεινές δέσμες προς τον κεντρικό πύργο του φρουρίου Καβάλας σε άσπρο και γαλάζιο χρώμα.

Με αφορμή την 199η Επέτειο του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε την ακόλο

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΦΕΚ Α΄55/11.03.2020 , Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 ματαιώνεται η παρέλαση για την εθνική Εορτή της 25ηςΜαρτίου

Σελίδες