Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κλινικών του Νοσοκομείου Καβάλας έθεσε υπόψη του Υπουργού Υγείας, η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου

 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις οριακής (ή μη) λειτουργίας της Γυναικολογικής και της Ουρολογικής Κλινικής. Όπως σημείωσε, η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου εφημερεύει 17 ημέρες το μήνα, και τις υπόλοιπες οι ασθενείς εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, προσθέτοντας το περιστατικό που γνωστοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο, λόγω ασθένειας του εφημερεύοντα Ουρολόγου η κλινική παρέμεινε κατ’ ουσίαν κλειστή, με τους ασθενείς να πρέπει να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία. 

 

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην οριακή λειτουργία που καταγράφηκε στην Γυναικολογική κλινική, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναρρωτικών αδειών των γιατρών, γεγονός που  προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις ασθενείς, οι οποίες υποχρεώθηκαν να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς.

 

Τέλος, τόνισε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κενών, οι γιατροί «περιοδεύουν» αυθημερόν σε Νοσοκομεία της ΥΠΕ. Πρόσφατο παράδειγμα, εκείνο που καταγράφει η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, σύμφωνα με την οποία εφημερεύων Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Καβάλας υποχρεώθηκε (με την πάγια τακτική τους «Εντέλλεσθε») να μετακινηθεί αυθημερόν στο Νοσοκομείο των Σερρών, καθώς δεν υπήρχε Αναισθησιολόγος να εφημερεύσει. Αποτέλεσμα, να διαταράσσεται το πρόγραμμα των χειρουργείων των ασθενών-που περιμένουν μήνες για να εγχειρηθούν- και οι γιατροί να ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές του.

 

Η κ. Ελευθεριάδου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

 

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία και την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των ιατρών και του λοιπού προσωπικού;

 

Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πόσες επικουρικού προσωπικού έχουν ολοκληρωθεί τα χρόνια της πανδημικής κρίσης;

 

(δελτίο Τύπου - Τ. Ελευθεριάδου)