Την λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Νέα Πέραμο, ζητά από τον Δήμο Παγγαίου οι επαγγελματίες της περιοχής.

 

Οι επαγγελματίες προτείνουν τόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς το τέρμα της οδού Μπακογιάννη έναντι του ουζερί «Μπαλκίζα», λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις στάθμευσης και την μικρότερη δυνατή όχληση προς τα  παρακείμενα σπίτια  ή σε μέρος που θα ορίσει ο Δήμος Παγγαίου ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος επαγγελματιών Νέας Περάμου καλεί τον  Δήμο Παγγαίου να προβεί στη λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Νέα Πέραμο λαμβάνοντας υπόψιν:

 

  1. Τη θετική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Νέας Περάμου στις 10/02/2022

 

2.         Την θετική στάση του προέδρου των παραγωγών λαϊκών αγορών Καβάλας κ. Μαυρουδάκη Γεώργιου .

 

3.         Την απογραφή του 2011 κατά την οποία η Δ.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ είχε πληθυσμό λίγο παραπάνω από 9.000 μόνιμους κάτοικους.

 

4.         Τη τόνωση της εμπορικής κίνησης τους χειμερινούς μήνες καθώς και το ρόλο της υπαίθριας αγοράς τους θερινούς μήνες ως μέσο επαφής των ξένων επισκεπτών με προϊόντα της Καβάλας 

 

5.         Την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλα τα νοικοκυριά.

 

6.         Την δημιουργία δημοτικών εσόδων

 

Σύμφωνα με τον νέο Νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης (4849/2021 ΦΕΚ207/Α/5-11-2021) η δημιουργία επιτροπής υπαίθριου εμπορίου λαϊκών αγορών κρίνεται επιβεβλημένη  εκ μέρους του αρμόδιου φορέα υλοποίησης της λαϊκής αγοράς  ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.

 

«Προτείνουμε τόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς το τέρμα της οδού Μπακογιάννη έναντι του ουζερί «ΜΠΑΛΚΙΖΑ» λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις στάθμευσης και την μικρότερη δυνατή όχληση προς τα  παρακείμενα σπίτια  ή σε μέρος που θα ορίσει ο Δήμος Παγγαίου ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία», λένε οι επαγγελματίες. 

 

«Ύστερα από συνεννόηση που είχαμε με τους παραγωγούς και εμπόρους  οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία να έχουν θέση  στη λαϊκή αγορά σκεπτόμενοι και τις υπόλοιπες κοντινές υπαίθριες αγορές  προτείνουμε την Τρίτη κάθε εβδομάδας  να λειτουργεί η λαϊκή αγορά.  Σας καλούμε να θέσετε το θέμα σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Παγγαίου» τονίζουν στην ανακοίνωση τους. 

 

Ο Πρόεδρος:  Τάσσης Κωνσταντίνος.

 

 Ο Γραμματέας: Ανδρεάδης Αλέξανδρος.

 

(δελτίο Τύπου)