Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάλει κατά των εργαζομένων. λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης

 

Εξηγεί πως στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνάντησης. 

 

«Είναι αδιανόητο οι δυο από τις 4 μεγάλες μονάδες που έχουν γίνει οι απολύσεις να βρίσκονται στην Καβάλα και οι κυβερνητικοί βουλευτές να μην παίρνουν καμία θέση. Η κατάσταση δεν πάει άλλο η κυβέρνηση βάλει κατά των εργαζομένων και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών», συμπληρώνει. 

 

Επισημαίνει επίσης πως «Αυτό που παλεύουμε εμείς είναι να σταματήσουν οι ομαδικές απολύσεις και οι εργολαβοποίηση των εργαζόμενων. Σε βαριές χημικές βιομηχανίες δεν μπορούν να λειτουργούν μόνο με εργολαβικό προσωπικό. Στα Λιπάσματα εργάζονται σήμερα μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι και αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό δε συμβαίνει πουθενά στον κόσμο». 

 

«Εμείς απολυθήκαμε το 2020 με ισολογισμό της εταιρίας το 2014. Έχουμε δικαστήρια μπροστά μας και αυτό που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να τις ακυρώσουμε τις απολύσεις μας ως παράνομες», λέει χαρακτηριστικά. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: