Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας οι μαθητές της Α’ τάξης, κατασκεύασαν ένα βραχιόλι που στέλνει σήμα κινδύνου σε περίπτωση που ο φέρων την συσκευή αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση (δες ΕΔΩ). 

 

Στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης, που διοργανώνει το σωματείο επιχειρηματικότητος νέων, τα παιδιά για τρίτη χρονιά, δημιουργούν πρωτότυπες ιδέες, εξηγεί η Αναστασία Τσακμάκη καθηγήτρια στο 6ο λύκειο.

 

Φέτος  αποφάσισαν να είναι επίκαιροι και να δημιουργήσουν σε 3D εκτυπωτή ένα προϊόν που θα προσφέρει σημαντικά στην ασφάλεια των νέων, με την αποστολή ενός ξεχωριστού sos.

 

Όπως περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ οι μαθητές, δημιούργησαν το  βραχιόλι εκτάκτου ανάγκης, που συνδέεται στο WiFi του κινητού, μέσω του οποίου στέλνει mail στο γονέα και τον ενημερώνει για το ενδεχόμενο κινδύνου που μπορεί να διατρέχει το παιδί.

 

Έπειτα από τρείς μήνες δουλειάς η κατασκευή του βραχιολιού έχει ολοκληρωθεί και αναμένουν να κερδίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

 

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ: 

 

 

Έως τις 11 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του σχολείου στο facebook θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές με την μορφή “like”, που θα δώσουν ώθηση στην υλοποίηση της ιδέας. Σταδιακά τα παιδιά θα προσπαθήσουν να εξελίξουν το βραχιόλι περισσότερο και ελπίζουν ως μια start-up επιχείρηση να κερδίσει το ενδιαφέρον και να βρεθεί χρηματοδότηση, προκειμένου να βγεί στην αγορά.

 

Το βραχιόλι δεν αφορά μόνο παιδιά, αλλά θα μπορεί να το φορά κάθε ένας που ζει μόνος του και μπορεί να κινδυνεύσει ή να βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης.