Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. 

 

«Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για την υγεία, για δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του ρεύματος, κατάργηση των φόρων σε καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά», λένε στην ανακοίνωση τους. 

 

«Στεκόμαστε αλληλέγγυες στον αγώνα των εργαζομένων της Energean στα «πετρέλαια Καβάλας», των απολυμένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας , των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, των λιμενεργατών της  COSCO», τονίζουν.

 

Αναλυτικά

 

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμμετέχει  στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα , ενώνει  τη φωνή της με τα εργατικά σωματεία, απαιτεί μέτρα προστασίας για την υγεία, τη ζωή μας, τα εργασιακά μας  δικαιώματα.

 

Πέρασαν δυό χρόνια πανδημίας κι ακόμη ζούμε μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια, παλεύουμε καθημερινά με την ακρίβεια, την ανεργία, τη μισή δουλειά. Κάνουμε το θυμό και την αγανάκτηση, δύναμη για συλλογική δράση και αγώνα, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. 

 

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ Καβάλας καλούμε τα μέλη μας και συμμετέχουμε το Σάββατο 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα, διεκδικούμε μέτρα προστασίας για την υγεία, για δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του ρεύματος, κατάργηση των φόρων σε καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά. 

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στον αγώνα των εργαζομένων της Energean στα «πετρέλαια Καβάλας», των απολυμένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας , των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, των λιμενεργατών της  COSCO.

 

Είμαστε δίπλα στο πλευρό των γυναικών που δίνουν το δικό τους αγώνα,  δίπλα στους συντρόφους, στους πατεράδες, τα αδέλφια και τα παιδιά τους. Υψώνουμε τη γροθιά μας όπως ο μικρός μαθητής στη ΛΑΡΚΟ, διεκδικούμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

 

Το ψήφισμα των Συλλόγων γυναικών - μελών της Ο.Γ.Ε. της ΑΜΘ 

 

Οι γυναίκες των Συλλόγων Γυναικών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαιρετίζουμε τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα “Πετρέλαια Καβάλας” ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία της Energean. Η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της εταιρίας εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου.

 

Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των γυναικών που μάχονται στο πλευρό των συντρόφων τους, των πατεράδων και των παιδιών τους, μπροστά στην ανηλεή επίθεση που δέχονται με εκβιασμούς, συλλήψεις, συνδικαλιστικές διώξεις, με τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους, την κρατική βία και καταστολή, με αποκορύφωμα την απόλυση πάνω από 90 συνολικά εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και όλου του ΔΣ του σωματείου. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται και όλες οι εργαζόμενες γυναίκες των πετρελαίων και μάλιστα με τη συγκατάθεση διευθύνουσας συμβούλου.

 

Χαιρετίζουμε το πείσμα και την αποφασιστικότητά τους, τη θέλησή τους να παλέψουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με την συσπείρωση που κατάφεραν μέσα από το σωματείο τους.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυες ώστε:

 

- να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στο μισθό και στα δικαιώματά τους,

 

- να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής,

 

-  να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες,

 

- να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια εργολαβοποίησης του Πρίνου.

 

Καλούμε κάθε γυναίκα της βιοπάλης, κάθε εργαζόμενο, όλα τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να πάρουν θέση δίπλα τους, μέχρι την τελική δικαίωση. Όλες και όλοι μαζί, στη Νέα Καρβάλη και παντού, ενάντια στην πολιτική που διαλύει τις ζωές μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗΣ – ΕΒΡΟΥ

 

(δελτίο Τύπου)