Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Τρίτη (15/2) με τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη, με την οποία συζήτησαν  διάφορα ζητήματα της Καβάλας, με βασικότερο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη συνταξιοδότηση της φαρμακοποιού στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Καβάλας.

 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής εξέθεσε στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρκινοπαθείς το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τη συνταξιοδότηση της φαρμακοποιού, ζήτημα  το οποίο είχε θίξει ο βουλευτής πολλές φορές και σε προγενέστερες τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, η διοικήτρια, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα που της είχε μεταφέρει, έδωσε λύση στο πρόβλημα με την απόσπαση φαρμακοποιού από το Νοσοκομείο Δράμας, ο οποίος θα ξεκινήσει από Μαρτίου, αναφέροντας, μάλιστα, ότι θα πραγματοποιούνται και οι ανάλογες εφημερίες αλλά και οι δέουσες παραγγελίες. 

 

Συγχρόνως, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας θέση φαρμακοποιού για το Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τη Διοικήτρια για το ενδιαφέρον που επέδειξε στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Η συνεργασία μας υπήρξε άριστη όλο αυτό το χρονικό διάστημα των συνομιλιών. Αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ταλαιπωρίας κυρίως των καρκινοπαθών συμπολιτών μας, προέβη στις κατάλληλες ενέργειες και έδωσε άμεση λύση». 

 

(δελτίο Τύπου Γιάννης Πασχαλίδης)