Την εβδομάδα 24-28 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο της 4ης κινητικότητας με τίτλο “ Physical Health”,  το  Γυμνάσιο Κεραμωτής συμμετείχε διαδικτυακά συνεργαζόμενο με μαθητές και εκπαιδευτικούς από έξι  χώρες-εταίρους (Ρουμανία - συντονίστρια, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία και Ελλάδα), στη δράση Erasmus+ KA229 “Healthy bodies – Healthy minds”.

 

Για πέντε ημέρες μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την εκπαιδευτική μονάδα “Szkola Podstawowa w Zespole Szkol w Skolyszynie (πόλη Skołyszyn της Πολωνίας), αναπτύσσοντας δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική της συνάντησης. 

 

Τη Δευτέρα 24/01 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής με παραδοσιακούς χορούς από κάθε χώρα.

 

Μετά τη συνάντηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, οι μαθητές συμμετείχαν σε  συζήτηση με κεντρικό θέμα την σωματική υγεία. Το απόγευμα όλοι οι εταίροι συμμετείχαν σε εργαστήριο όπου εξασκήθηκαν στο χορό ως σημαντικό στοιχείο της Σωματικής Υγείας.

 

Την Τρίτη 25/01 οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα βασισμένη στο πατινάζ ως τρόπο βελτίωσης της σωματικής υγείας.

 

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα διοργανώθηκε στο κέντρο αποκατάστασης από το Skołyszyn όπου οι μαθητές είδαν πώς αντιμετωπίζονται τα άτομα με προβλήματα υγείας. 

 

Την Τετάρτη 26/01 πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κρακοβία όπου δάσκαλοι και μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πολωνική κουλτούρα.

 

Την Πέμπτη 27/01 υλοποιήθηκαν δράσεις και πληροφόρηση για το πως η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης σημαντικών ασθενειών.  Επίσης τονίστηκαν τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας και της  άσκησης τα οποία  μπορούν να έχουν άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, βελτιώνοντας και την ποιότητα ζωής.

 

Στην συνέχεια του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες και απόλαυσαν βόλτα με έλκηθρα στο χιονισμένο τοπίο.

 

Την Παρασκευή 28/01 τελευταία ημέρα της συνάντησης έγιναν παρουσιάσεις και σχολιασμοί σχετικά με τα αποτελέσματα των  ερωτηματολογίων σωματικής υγείας.

 

 Οι μαθητές, σε μικτές ομάδες, υλοποίησαν παρουσιάσεις  εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τη σωματική μας υγεία.  Στην συνέχεια συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια αξιολογώντας τις δραστηριότητες που οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Στο τέλος της ημέρας απονεμήθηκαν και οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους εταίρους.

 

Μπορούμε να πούμε πως ήταν μια εβδομάδα γεμάτη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, στην οποία οι συμμετέχοντες  ανέδειξαν τις διαστάσεις της υγείας του ανθρώπου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην σωματική υγεία.