Μία ακόμα όμορφη Κυριακή ξημέρωσε, όπου, με σύμμαχο τον καιρό, ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος πραγματοποίησε την δεύτερη για το 2022 εξόρμηση εις τα βουνά της Θάσου. Η παρέα μεγάλωσε και περίπου 30 φίλοι και πεζοπόροι συναντηθήκαμε για την διαδρομή ΘεολόγοςΚεδρόδασος

 

Πρώτη στάση στο χωρίο Θεολόγος και αναμνηστική φωτογραφία στην τοποθεσία Κεφαλόγουρνα˙ γνωστός καλοκαιρινός προορισμός για όσους αγαπάνε τις βουτιές στους καταρράκτες.  Έπειτα ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε προς το βουνό και καθώς απομακρυνόμασταν είδαμε από ψηλά τις όμορφες πέτρινες σκεπές του παραδοσιακού αυτού οικισμού. Σε λίγο ξεπρόβαλε στο βάθος και ο Άθωνας! Περπατούσαμε σε βραχώδες έδαφος, ανάμεσα σε ιερά δέντρα κέδρου. 

 

Το λίγο χιόνι που συναντήσαμε έκανε την διαδρομή πιο περιπετειώδη και το τοπίο ακόμα πιο μαγικό. Η ανάβαση διήρκησε περίπου δύο ώρες και ακολούθησε διάλειμμα για κολατσιό στο ξέφωτο. Η θέα για άλλη μία φορά ανταμείβει  τον ορειβάτη! Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής ευχαριστούμε το βουνό που ήταν φιλόξενο προς όλους μας! Καλή αντάμωση στην επόμενη διαδρομή!

 

(δελτίο Τύπου Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος)