Κάλεσμα για συμμετοχή των Καβαλιωτών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 18:00 στην πλατεία Καπνεργάτη, με αφορμή τις 24 απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας (27/1) απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. 

 

Στην ατζέντα πέρα από τις απολύσεις, υπάρχουν αντιδράσεις για τον τρόπο διαχείρισης των καιρικών φαινομένων αλλά και τη διαχείρηση της πανδημίας. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Σε κάθε καιρικό ή φυσικό φαινόμενο ο λαός πληρώνει -ακόμα και με τη ζωή του- τις συνέπειες της διαχείρισης από όλες τις κυβερνήσεις που προτάσσουν το «δημοσιονομικό κόστος» για έργα υποδομής και προστασίας. 

 

Όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια στη διαχείριση της πανδημίας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο», τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τα ΜΜΜ να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, το δημόσιο σύστημα υγείας υποστελεχωμένο και το ιδιωτικό ανέγγιχτο, για να συνεχίζει την απίστευτη κερδοφορία του στις πλάτες του λαού. Την ίδια ώρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χαρίζουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές (μέχρι και «εθελοντική φορολογία» για τους εφοπλιστές!!!), θαλασσοδάνεια (όπως πρόσφατα στην «Energean»). Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. 

 

Η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος περιλαμβάνει τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, συνθήκες γαλέρας, όπως αυτές που επιβάλλει η κυβέρνηση και η εργοδοσία στον Πρίνο, απολύσεις συνδικαλιστών (ακόμα και ενός ολόκληρου ΔΣ όπως στην περίπτωση των Πετρελαίων), ΜΑΤ και κρατική καταστολή

 

Τι κι αν ο κλάδος της Ενέργειας σπάει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ κερδοφορίας με τα αλλεπάλληλα μπαράζ ανατιμήσεων, που χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες στους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου; Για τα μάτια των ενεργειακών κολοσσών, άλλωστε, στην Ουκρανία ηχούν ολοένα και πιο δυνατά τα τύμπανα του πολέμου.

 

Να γιατί ο λαός της Καβάλας πρέπει να πλημμυρίσει την πλατεία Καπνεργάτη και τους δρόμους του δίκαιου αγώνα την Πέμπτη στις 6μμ συμμετέχοντας στο κάλεσμα που απευθύνουν εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς.

 

Να γιατί εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή δράση με τους εργάτες των Πετρελαίων.

 

Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και καλεί σε κλιμάκωση με σχέδιο και προοπτική για να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής.

 

Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!». 

 

(δελτίο Τύπου Τ.Ε. Καβάλας ΚΚΕ)