Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που προσποιούνται τους τεχνικούς της εταιρίας Microsoft έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις στις περιοχές Καβάλας και Θάσου

 

Όπως ανέφεραν ακροατές στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8 οι επιτήδειοι που κάνουν αυτές τις τηλεφωνικές απάτες, παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι του Τεχνικού Τμήματος της εταιρίας software και αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί προβλήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

 

Ζητούν από το κάθε υποψήφιο θύμα να δώσει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του ώστε να εκτελεστούν δήθεν τεχνικές εργασίες

 

Πρόκειται για μια γνωστή απάτη, κατά την οποία οι επιτήδειοι αποκτούν πρόσβαση στους υπολογιστές, εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να υπεξαιρούν προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στοιχεία πιστωτικών καρτών κλπ. 

 

Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από διάφορους τηλεφωνικούς αριθμούς με πρόθεμα Γερμανίας (0049 ή +49) και μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενες. 

 

Τα άτομα σε αυτές τις απόπειρες, μιλούν την αγγλική γλώσσα με εμφανή όμως ασιατική προφορά. 

 

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κλήσεις γίνονται από άλλες χώρες, μέσω ίντερνετ, αλλά φαίνεται ότι έγιναν από Γερμανία.  

 

Όταν τα υποψήφια θύματα κάνουν ερωτήσεις και προκαλέσουν τους επιτήδειους, τότε η κλήση διακόπτεται ξαφνικά. 

 

Η εταιρία Microsoft από την πλευρά της έχει στο παρελθόν εξηγήσει ότι σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιεί τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις.