Λεπτομέρειες για τις καινοτομίες του φετινού φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή, δόθηκαν από τους διοργανωτές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Στροφή στην ποιότητα

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Ο θεσμός καθιερώθηκε εδώ και πολλά χρόνια αλλά εμείς φέτος ως νέα διοίκηση θέλουμε να δώσουμε μια νέα ταυτότητα στη διοργάνωση, αλλάζοντας λίγο το ύφος, μέσα από τους καλλιτέχνες που επιλέξαμε. Οι πρώτες εκτιμήσεις μέχρι σήμερα είναι πολύ θετικές και παίρνουμε την επιβράβευση ως προς την επιλογή των καλλιτεχνών. Αυτό βέβαια θα αποδειχθεί το τριήμερο μέσα από την προσέλευση του κόσμου».

Εκ μέρους των διοργανωτών του φετινού φεστιβάλ, ο Σάββας Δομοσόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή των συναυλιών έγινε με βάση την απόφαση να κινηθεί η διοργάνωση σε έναν πιο «ποιοτικό τόνο», να έχει εναλλακτικά σχήματα, ροκ αισθητική και μια πιο φρέσκια αντιμετώπιση στη μουσική.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

 

Η μεγάλη καινοτομία

Ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε και στη φετινή καινοτομία: «Πέρα από το Πλάι στο Κύμα, πέρα από την κεντρική σκηνή, θα υπάρχει και μια δεύτερη σκηνή, για πρώτη φορά, την ονομάσαμε forest stage γιατί θα είναι πραγματικά μέσα στο δάσος. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ εντελώς δωρεάν με αρκετές παροχές που έχουμε φροντίσει να υπάρχουν δίπλα στο κάμπινγκ για να μπορέσουν να κατασκηνώσουν όλο το τριήμερο και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις».

 

Δεύτερο (δωρεάν) stage και ελεύθερη κατασκήνωση

Βασικός άξονας της φετινής ιδέας ήταν το δεύτερο stage με free κατασκήνωση. Το τελευταίο έχει να κάνει με την επιλογή των διοργανωτών να απευθυνθούν αποτελεσματικότερα σε όσους έχουν σημαντικά προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης και σε όσους θέλουν να έρθουν από μακρινές περιοχές αλλά «σκοντάφτουν» στα υψηλά έξοδα. Το ελεύθερο κάμπινγκ, αυτή η δωρεάν κατασκήνωση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χρησιμοποιήσει τις παροχές και τις εγκαταστάσεις. Γι΄αυτό το λόγο δημιουργήθηκε ένας χώρος στο δασάκι, δίπλα στο κάμπινγκ, που έχει όλες τις παροχές του κάμπινγκ, όπου θα μπορεί όποιος έρθει να κατασκηνώσει δωρεάν και για να μη μένει και δεν ξέρει τι να κάνει όλη τη μέρα, θα υπάρχει και χώρος εστίασης αλλά και σκηνή όπου από τις 2 το μεσημέρι θα ξεκινάνε τα μουσικά σχήματα, μέχρι τις 7 που θα ανοίγει η κεντρική σκηνή, θα υπάρχει μουσική δραστηριότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ μέσα από το βίντεο του CenterTV

 

 

Τα σχήματα που θα συμμετέχουν στο δεύτερο stage θα παίζουν δωρεάν και μπορεί να τα παρακολουθήσει και κάποιος που δεν θα πάει στις βραδινές συναυλίες. Πρόκειται για σχήματα από την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο Χρυσούπολης και Κεραμωτής αλλά και από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.