Ορμητήρια για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αποτελούν πόλεις όπως η Καβάλα, η Δράμα και οι Σέρρες, όπως προκύπτουν από αναφορές της Αστυνομίας. 

 

Με δομή και οργάνωση Χρυσής Αυγής φαίνεται να λειτουργούν οι «Θεματοφύλακες». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews», έχουν συγκροτήσει μια ιεραρχικού τύπου οργάνωση, όπως ακριβώς είχαν κάνει και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. 

 

Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκεται το Σώμα Διοίκησης, το οποίο φαίνεται να λαμβάνει αποφάσεις για τις συναντήσεις και τις δράσεις των μελών της οργάνωσης. 

 

Στο επίπεδο συμμετοχής της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας στις έρευνες για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει προχωρήσει πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

 

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, στην οποία, εκτός των άλλων στελεχών της Αστυνομίας, έλαβαν μέρος ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής αλλά και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πληροφοριών, η οποία συγκεντρώνει σε κεντρικό επίπεδο όλες τις πληροφορίες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

 

Κατά τη σύσκεψη αυτή, όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης της Realnews, σχηματίστηκε ο χάρτης με τους πλέον «επικίνδυνους» πυρήνες της ακραίας αυτής ομάδας αρνητών του εμβολίου, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας. 

 

Σύμφωνα με τις αναφορές των στελεχών της Αστυνομίας, οι πόλεις αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Δράμα, οι Σέρρες, αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκαν η στενή παρακολούθηση όσων έχουν «καταγραφεί» ως συντονιστές των δράσεων των ομάδων αυτών και η καταγραφή όλων των συνεννοήσεων και των ανακοινώσεων που γίνονται μέσω ιστοσελίδων αλλά και ομάδων σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Δύο ημέρες μετά τη σύσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία στην Κατεχάκη, αυτή τη φορά μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του υφυπουργού και του αρχηγού της Αστυνομίας, στην οποία τέθηκαν οι βασικοί άξονες της δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου πρόκειται να μεταβεί ο υφυπουργός για να συντονίσει προσωπικά τις έρευνες.