Προσωπική επιστολή προς τους εργαζόμενους στον Πρίνο έστειλε Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη. 

 

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

 

Θα ξεκινήσω τη σημερινή μου επιστολή από το πρόγραμμα για τις διαθεσιμότητες. Το πρόγραμμα ήταν, δυστυχώς, κάτι που δεν ήταν δυνατό να αποφύγουμε με δεδομένη τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα του Πρίνου. Μια θέση που γίνεται ακόμη χειρότερη όσο η παραγωγή παραμένει κλειστή λόγω της γνωστής κατάληψης  των εγκαταστάσεων από το Σωματείο και την παρεμπόδιση της διοίκησης να πάει στα γραφεία της και να ασκήσει τα καθήκοντά της.  

 

Και, μετά και την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Καβάλας της αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά του προγράμματος διαθεσιμοτήτων, καλώ όσες συναδέλφους και όσους συναδέλφους που, για τους όποιους λόγους, δεν έχουν ακόμη υπαχθεί στο πρόγραμμα, να το πράξουν, τηρώντας τη νομιμότητα.

 

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, στο σημείο που έχουμε φτάσει, η προσωπική ευθύνη όλων για την επόμενη μέρα είναι τεράστια. Η επιστροφή στη νομιμότητα είναι μονόδρομος για να είναι το πρόγραμμα των διαθεσιμοτήτων το τελευταίο εργασιακό μέτρο που αναγκάζεται να λάβει η εταιρεία, είναι μονόδρομος για να πάει ο Πρίνος μπροστά.  

 

Θέλω, λοιπόν, ξεκάθαρα να καλέσω την καθεμία και τον καθένα από εσάς προσωπικά:

 

-Να μην συμμετέχετε στην αυτοαποκαλούμενη Ομάδα Ασφαλούς Περιφρούρησης Λειτουργίας και να μην συμβάλλετε στις συνθήκες ανασφάλειας που δημιουργούνται από τις ενέργειες της διοίκησης του Σωματείου και την παραβίαση των εντολών της διοίκησης του Πρίνου και της Εταιρείας.

 

-Να απέχετε από κάθε παρεμπόδιση της εισόδου και παραμονής της διοίκησης του Πρίνου στις εγκαταστάσεις αλλά και όσων έχουν αντικείμενο εργασίας σε αυτές.

 

-Να συνεργασθείτε με την διοίκηση του Πρίνου προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και να ξεκινήσουν και πάλι, σε συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, η παραγωγή και τα φιλόδοξα επενδυτικά προγράμματα, με πρώτο χρονικά το Έψιλον, που εξασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον του Πρίνου, προς όφελος 

της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας τουλάχιστον για την επόμενη εικοσαετία. 

 

Κάθε άλλη συμπεριφορά είναι σαφές ότι δεν είναι συνδικαλισμός, ούτε διεκδίκηση εργασιακών αιτημάτων, αλλά παράνομη πρακτική που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος και που η διοίκηση της εταιρείας μας θα αντιμετωπίσει με όλα 

τα προβλεπόμενα νομικά και διοικητικά μέτρα.

 

Είναι η ώρα των αποφάσεων για όλες και όλους μας!

 

Είναι η κρίσιμη  ώρα στην οποία θα κριθεί αν ο Πρίνος θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από την εξωφρενική αντίληψη ότι είναι μαγαζάκι που χρησιμοποιείται από κάποιους για προσωπικό όφελος ή αν θα γίνει και πάλι ένα βιομηχανικό συγκρότημα πρότυπο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα. 

 

Στο χέρι όλων μας είναι να βαδίσουμε τον δρόμο των επενδύσεων, της απασχόλησης, της εξέλιξης και της ανάπτυξης προς όφελος των οικογενειών  μας, της τοπική κοινωνίας και της Ελλάδας μας!