«Τα κτίρια στην Καβάλα είναι στο 0,01% σε επίπεδο προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. Τόσο είναι και η ευαισθησία του Καβαλιώτη πολίτη», είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας

 

«Όλο αυτό εκπαιδεύεται. Οι νεότερες γενιές έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στα θέματα αναπηρίας. Πρέπει να μπει το μάθημα στα σχολεία. Ακόμα και στα βιβλία του δημοτικού υπάρχουν λάθη όταν αναφέρονται σε θέματα με αναπηρία», λέει ο κ. Κρεμμύδας. 

 

Αν οι τοπικές αρχές στηρίζουν τα άτομα με αναπηρία είπε ότι: «Κάποτε οι αιρετοί μας θυμόταν κάθε 3 του Δεκέμβρη (σ.σ. Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία) ή προεκλογικά. Πλέον υπάρχει προσέγγιση αλλά δεν έχουμε φτάσει στον επιθυμητό βαθμό υποστήριξης που θέλουμε. Η Καβάλα είναι δύσκολη πόλη. Έχουν γίνει προσπάθειες να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των δημοσίων κτιρίων. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μερικός προσβάσιμο». 

 

Επίσης ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε στα δύο δημοτικά γήπεδα, «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και «Ανθή Καραγιάννη» λέγοντας ότι υπάρχει πρόσβαση στο γήπεδο αλλά όχι στις κερκίδες

 

«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος. Εδώ έγινε στην Ακρόπολη. Υπάρχουν λύσεις αλλά τίθεται και θέμα κόστους» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: